Carmen-esttel indítja új évadát a Székesfehérvári Balett Színház
Dátum: 2020. október 10., szombat, 6:17

Carmen című háromfelvonásos táncszínházi esttel indítja új évadát jövő szerdán a Székesfehérvári Balett Színház.

A programot felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Egerházi Attila igazgató azt mondta, hogy nagyon sok munka van a darabok mögött, ugyanakkor reményei szerint különleges élményt nyújtanak majd a nézőközönségnek.

Jelezte, hogy a Vörösmarty Színházban elsőként az est névadó darabja, a Carmen cselekményes balett lesz látható. A táncdrámát maga koreografálta és az alapvető emberi érzelmeket veszi górcső alá, mint a szerelem, a szerelemféltés, a féltékenység, a vágy, a csábítás.

Az igazgató közölte, hogy a második felvonás a világ egyik legkeresettebb koreográfusának, a svéd Alexander Ekman-nak köszönhető, aki Szeszély (Whim) címmel egy humorral telített darabot alkotott emberekről, akik szakadatlan küzdenek a beilleszkedéssel és folyton racionálisan igyekeznek viselkedni, de nem mindig sikerül.

A záró felvonás egyben ősbemutató is lesz, most láthatja ugyanis először a közönség az Aritmia című darabot, amelyet Egerházi Attila alkotott meg. A szerző rámutatott: kimondottan a COVID-19 vírus által okozott világjárványt, annak társadalomra gyakorolt hatásait, valamint a karantén időszak lenyomatát kívánta színpadra vinni, egy olyan időszakét, amelyben a megszokott életritmusunk alapjaiban változott meg.

Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot, hogy a koronavírus-járvány közepette végre bemutatót láthat a közönség, ezért szerinte nagyon meg kell becsülni ezt a napot. Jelezte, hogy a nézők maszkban foglalhatnak helyet a színházban, ahol biztonságos környezetben, biztonsági előírások mellett tekinthetik meg az előadást.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ