A tánc világnapja - Az idő múlására hívja fel a figyelmet programjával az L1 Egyesület
Dátum: 2021. április 28., szerda, 13:31

Az idő múlására hívja fel a figyelmet a tánc világnapja alkalmából ingyenesen elérhető online programjával az L1 Egyesület, amely korábbi fesztiválján rögzített előadásokat oszt meg a közönséggel április 29-én, csütörtökön.

Idén az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület - ahol jelenleg is többségben mozgásművészettel foglalkozó alkotók dolgoznak - 20 éves aktív kapcsolatát ünnepli a Bakelit Multi Art Center Alapítvánnyal és helyszínnel. Ebből az alkalomból április 22-én elindítottak egy retrospektív, jubileumi online előadássorozatot. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy akik kedden, csütörtökön és szombaton jegyet váltanak a vetítésekre, visszaidézhessék az elmúlt 20 évben bemutatott produkciókat és velük ünnepeljenek - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tánc világnapja alkalmából az L1 Egyesület a The Age Festival - főhajtás a kor előtt című fesztiválon 2007. május 27-én a Bakelit Multi Art Centerben bemutatott és rögzített előadásokat osztja meg a közönséggel, a jeles nap alkalmából ingyenesen, a https://www.youtube.com/user/MartaLadjanszki/videos oldalon.

Az egyesület L1danceFest elnevezésű fesztiválja mellett 2007. májusában egy olyan fesztivált szervezett, ahová kizárólag szépkorú bel- és külföldi előadókat és táncosokat hívtak meg. Rohanó világunkban elmarad a múló évek és tapasztalatok tisztelete, ezért az L1-tagok most erre is szeretnék felhívni a közönség figyelmét. Mini fesztiváljukhoz társprogramok is csatlakoztak, amelyek szintén az idő múlásával foglalkoztak, és láthatóak az eseményről készült dokumentációban.

A programban szereplő előadások között van az amerikai Bob Eisen szóló improvizációja, Geltz Péter A nemkívánatos személy című produkciója, a szintén amerikai Christine Maginnis Azalea Nights című előadása és Rókás László Tarzan Zéró: A nulla nem hagyja szorozni magát - Irodalmi est címmel bemutatott műve.

Az L1 Egyesület további előadásokat bemutató online sorozatának folyamatosan bővülő eseménylistáját a https://online-bakelitmultiartcenter.jegy.hu/ oldalon érhetik el az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Az a képességünk, hogy elismerjük tévedéseinket, intelligenciánk fokmérője. is. A bunkónak mindig igaza van."
Álló Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ