A Táncház Egyesület közleménye
Dátum: 2021. június 29., kedd, 19:57

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2021 - ORSZÁGSZERTE. Az idei Táncháztalálkozót, a tavalyi évhez hasonlóan, nem a hagyományos keretek között, hanem az ország különböző pontjain július első hétvégéjén rendezi meg a Táncház Egyesület.

Budapesten Juhász Réka "Széles vizek" című lemezbemutató koncertjével indul a programsorozat, amit egy fergeteges nyitótáncház követ a Magyarpalatkai Bandával és a Tázlóval. Másnap igazi világzenei csemegékkel (Bognár Szilvia Sextet, Babcsán Projekt, Dresch Vonós Quartet) és az Erdőfű táncházával várjuk az érdeklődőket. Fókuszba kerülnek a nemzetiségi táncok és zenék is, többek között szerb, horvát és bolgár táncokkal, a Babra és a Sirtos együttes koncertjével is találkozhat a közönség. A hétvégén kézműves családi játszóházzal, interaktív gyerekkoncertekkel, a BaHorKával, Paár Julcsival, Navratil Andreával és a Kobzos együttessel, a Kolompossal és a Klárisok mesekoncertjével várjuk a kicsiket. Emellett lemezbemutató koncertek, tánctanítások és színpadi produkciók váltják egymást, valamint sor kerül az OTP Bank Táncház Díj és a Táncház Érmék átadására is. Az idei Táncháztalálkozó egy rendhagyó "Minden magyarok tánca - stream" mulatsággal fejeződik be. Vidéken az alábbi városok kapcsolódtak be a programsorozatba: Eger, Gödöllő, Halásztelek, Jászberény, Kálló, Kiscsősz, Mezőkövesd, Nagyecsed, Nova, Sátoraljaújhely, Szeged, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg, valamint a szlovákiai Alsóbodok.

Bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

Kiadó: Táncház Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A hajszál a levesben akkor se lelkesít, ha szívszerelmünk fejéről származik."
Busch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ