A Táncház Egyesület közleménye
Dátum: 2021. június 29., kedd, 19:57

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2021 - ORSZÁGSZERTE. Az idei Táncháztalálkozót, a tavalyi évhez hasonlóan, nem a hagyományos keretek között, hanem az ország különböző pontjain július első hétvégéjén rendezi meg a Táncház Egyesület.

Budapesten Juhász Réka "Széles vizek" című lemezbemutató koncertjével indul a programsorozat, amit egy fergeteges nyitótáncház követ a Magyarpalatkai Bandával és a Tázlóval. Másnap igazi világzenei csemegékkel (Bognár Szilvia Sextet, Babcsán Projekt, Dresch Vonós Quartet) és az Erdőfű táncházával várjuk az érdeklődőket. Fókuszba kerülnek a nemzetiségi táncok és zenék is, többek között szerb, horvát és bolgár táncokkal, a Babra és a Sirtos együttes koncertjével is találkozhat a közönség. A hétvégén kézműves családi játszóházzal, interaktív gyerekkoncertekkel, a BaHorKával, Paár Julcsival, Navratil Andreával és a Kobzos együttessel, a Kolompossal és a Klárisok mesekoncertjével várjuk a kicsiket. Emellett lemezbemutató koncertek, tánctanítások és színpadi produkciók váltják egymást, valamint sor kerül az OTP Bank Táncház Díj és a Táncház Érmék átadására is. Az idei Táncháztalálkozó egy rendhagyó "Minden magyarok tánca - stream" mulatsággal fejeződik be. Vidéken az alábbi városok kapcsolódtak be a programsorozatba: Eger, Gödöllő, Halásztelek, Jászberény, Kálló, Kiscsősz, Mezőkövesd, Nagyecsed, Nova, Sátoraljaújhely, Szeged, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg, valamint a szlovákiai Alsóbodok.

Bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

Kiadó: Táncház Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ