Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa alkotói estje látható a Müpában
Dátum: 2021. október 18., hétfő, 7:23

Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa közös alkotómunkájuk tematikusan válogatott koreográfiáit mutatják be SZRLM címen társulatukkal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel október 27-én a budapesti Müpában.

A Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész olyan alkotók, akik teljes művészeti ágakat fogalmaztak át a néptánc nyelvére.

Az SZRLM című estjükkel nemcsak egymásnak mondanak köszönetet, hanem táncegyüttesük nézőit is elkápráztatják Vörösmarty Mihály, Arany János, József Attila és Móricz Zsigmond alkotásai által ihletett koreográfiáikkal, valamint a magyar népi kultúra gazdagsága előtt is tisztelegnek - közölte az együttes az MTI-vel.

A két alkotó kivételesen gazdag pályája alatt számos történelmi tablót, drámai előadást, táncjátékot hívott életre, melyek közül az esten több ikonikus koreográfia is újra látható lesz.

"Az évtizedek folyamán létrehozott koreográfiai munkáinkat szedjük most egy csokorba. Bizonyos műsorokat rég nem játszottunk, így most az együttesben újabb és újabb feladatokat adunk a fiataloknak azzal, hogy a régi számokat is elővesszük, ezzel pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti munkáját is fel tudjuk frissíteni" - idézi a közlemény Zsuráfszky Zoltán szavait.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében megvalósuló estnek a Müpa ad otthont, az egyetlen alkalommal műsorra kerülő produkciót október 27-én láthatják a nézők a Fesztivál Színházban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ