Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Nagyvárad Táncegyüttes
Dátum: 2022. február 9., szerda, 11:37

Ünnepi hétvégét tart fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese, amely Partium egyetlen hivatásos népi és kortárstánc társulata - közölte hétfőn az erdélyi színház.

Az ünnepi hétvégét február 12. és 13. között tartják, a jubileumi programok között néptáncgála, előadás, koncert és könyvbemutató is szerepel.

Az évfordulós események nyitónapján, február 12-én a színház páholyelőcsarnokában mutatják be a táncegyüttes első két évtizedének emblematikus pillanatait megörökítő jubileumi albumot. Ezt követően a nosztalgiáé a főszerep, hiszen egy rendhagyó néptáncgálán a táncegyüttes jelenlegi és egykori alkotói lépnek színpadra, felelevenítve az elmúlt húsz év legjelentősebb koreográfiáit. A táncgálát követően a Nagyvárad Táncegyüttes 2021-ben bemutatott Katonaének című előadását láthatja a közönség.

Február 13-án Kézről kézre címmel népzenei koncert lesz a Szigligeti Színház nagytermében, ezen a koncerten a Nagyvárad Táncegyüttessel közreműködő zenészek lépnek színpadra. A jubileumi eseményeken a magyar táncélet kiválóságai is részt vesznek, köztük Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Lőrinc Katalin táncművész, pedagógus, valamint Szalay Tamás, a Magyar Táncművészek Szövetségének titkára.

A kétnapos ünnepségsorozat teljes időtartama alatt látogatható a Nagyvárad Táncegyüttes múltját megidéző kiállítás, ugyanakkor bemutatkozik a Miklós-család viseletkészítő műhelye, Zsuzska Folksufnija is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ