A Szegedi Kortárs Balett a Dubai Expón vendégszerepel márciusban
Dátum: 2022. február 16., szerda, 7:37

A Szegedi Kortárs Balett márciusban a Carmina Burana című táncjátékkal vendégszerepel a Dubai Expón - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

A közlemény szerint az együttes a Magyar Kultúra Napja alkalmából kapott meghívást a világkiállításra. A Magyar Pavilon egyik fő célkitűzése megmutatni az ország kulturális változatosságát, egyediségét, így a magyar táncélet legjelentősebb társulatait is. A tervezett januári kiutazást azonban az együttes több táncművészének pozitív koronavírustesztje meghiúsította.

Az előadás ezért új időpontban, a március 15-i nemzeti ünnephez közeli dátumon, március 9-én látható majd a Dubai Millennium Amphitheatre színpadán.

A Szegedi Kortárs Balett alakulása óta, 34 éve kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, 28 országban eddig 139 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.

Juronics Tamás Carl Orff zenéjére készített koreográfiája a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója. A 2001-es bemutatója óta a darab folyamatosan szerepel a társulat repertoárján.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ