A Táncház Egyesület közleménye
Dátum: 2022. április 29., péntek, 14:01

Táncház50 - Történetek a táncházmozgalom fél évszázadából

A városi táncház elindulásának 50. évfordulója alkalmából a Táncház Egyesület és a Hagyományok Háza könyvankétot szervez május első szombatján, a Táncház Napján, az első budapesti táncház helyszínén.

A könyvbemutató moderátora a kötet szerkesztője, Jávorszky Béla Szilárd lesz. Meghívott beszélgetőtársai Berán István, Beszprémy Katalin, Lányi György és Porteleki László saját történeteiken keresztül elevenítik fel a táncházmozgalom eddigi ötven évének legemlékezetesebb pillanatait. Az eseményen muzsikálnak: Porteleki László - hegedű, Lányi György - kontra, Szabó Csobán Gergő - bőgő.

Az ingyenes rendezvényről és a megjelenő kötetről bővebb információ elérhető a Táncház Egyesület honlapján, ahol a jubileumhoz kapcsolódó egyéb programokról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiadó: Táncház Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ