A Táncház Egyesület közleménye
Dátum: 2022. április 29., péntek, 14:01

Táncház50 - Történetek a táncházmozgalom fél évszázadából

A városi táncház elindulásának 50. évfordulója alkalmából a Táncház Egyesület és a Hagyományok Háza könyvankétot szervez május első szombatján, a Táncház Napján, az első budapesti táncház helyszínén.

A könyvbemutató moderátora a kötet szerkesztője, Jávorszky Béla Szilárd lesz. Meghívott beszélgetőtársai Berán István, Beszprémy Katalin, Lányi György és Porteleki László saját történeteiken keresztül elevenítik fel a táncházmozgalom eddigi ötven évének legemlékezetesebb pillanatait. Az eseményen muzsikálnak: Porteleki László - hegedű, Lányi György - kontra, Szabó Csobán Gergő - bőgő.

Az ingyenes rendezvényről és a megjelenő kötetről bővebb információ elérhető a Táncház Egyesület honlapján, ahol a jubileumhoz kapcsolódó egyéb programokról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiadó: Táncház Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ