A tánc világnapja - Új táncbérlettel ünnepel a Müpa
Dátum: 2022. május 1., vasárnap, 9:23

A tánc világnapjától, április 29-től érhető el a Müpa új, a táncművészetet középpontba állító bérlete, amelynek négy előadása a néptánctól a kortárs balettművészetig kalauzolja a közönséget a 2022/23-as évad első felében.

Mint a Müpa pénteki közleményében olvasható, a táncművészet mindig is fontos szerepet töltött be az intézmény életében, ám az elmúlt évek során még nagyobb hangsúlyt kapott a programkínálatban. Az új bérlet előadásain a nézők Magyarország vezető együtteseinek produkcióit láthatják.

Az összegzés szerint a bérlet az autentikus néptánctól a kortárs balettig, a Kárpát-medence folklórjától a 21. századi mozdulatművészetig a táncszínházi előadások széles skáláját sorakoztatja fel, így jó választás azok számára is, aki még csak most ismerkednek a műfajjal.

A Duna Művészegyüttes Szépséges Mezőség című produkcióját október elsején láthatja a közönség a Müpában. Az erdélyi Mezőség színes zenei- és tánchagyományait felvonultató előadáson Juhász Zsolt és együttese a tájegység multikulturalitását állítja középpontba.

A következő előadás november másodikán a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című produkciója lesz. Mint írják, Vincze Balázs koreográfiájában szinte életre kelnek a műalkotások. Az egyes képek, festmények világa nemcsak a jelmezek, kellékek és díszletelemek szín- és formavilágában, de a jelenetek hangulatában, a mozgások dinamikájában, sőt még a Riederauer Richárd komponálta zenei anyagban is visszaköszön.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című előadását december 8-án láthatja a közönség Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa rendezésében. Az egész estés bűnügyi táncdráma a magyar balladatár egyik legbecsesebb darabját, A megégetett hűtlen asszony történetét dolgozza fel.

A bérlet utolsó előadása december 20-án a Győri Balett GisL című produkciója lesz, Velekei László koreográfiája. Mint írják, az évad együttesének választott Győri Balett olyan formában gondolta újra az 1841-ben bemutatott Giselle-t, amely új rétegeket ad a már jól ismert keserédes szerelmi történetnek.

A Müpa új táncbérletének előadásairól bővebben a https://www.mupa.hu/jegyek-berletek/tancberlet-2022 linken olvashatnak az érdeklődők.

Az előadások jegyáraihoz képest átlagosan 20 százalék kedvezményt biztosító bérlet 2022. április 29-től érhető el a Müpa jegypénztáraiban és weboldalán - írják a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Becsaptam az inasomat!...A gazember lopja az edényemet a pincéből, és azt hiszi, hogy nem tudom. Pedig - tudom!"
Kemény Zsigmond
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ