A tánc világnapja - Új táncbérlettel ünnepel a Müpa
Dátum: 2022. május 1., vasárnap, 9:23

A tánc világnapjától, április 29-től érhető el a Müpa új, a táncművészetet középpontba állító bérlete, amelynek négy előadása a néptánctól a kortárs balettművészetig kalauzolja a közönséget a 2022/23-as évad első felében.

Mint a Müpa pénteki közleményében olvasható, a táncművészet mindig is fontos szerepet töltött be az intézmény életében, ám az elmúlt évek során még nagyobb hangsúlyt kapott a programkínálatban. Az új bérlet előadásain a nézők Magyarország vezető együtteseinek produkcióit láthatják.

Az összegzés szerint a bérlet az autentikus néptánctól a kortárs balettig, a Kárpát-medence folklórjától a 21. századi mozdulatművészetig a táncszínházi előadások széles skáláját sorakoztatja fel, így jó választás azok számára is, aki még csak most ismerkednek a műfajjal.

A Duna Művészegyüttes Szépséges Mezőség című produkcióját október elsején láthatja a közönség a Müpában. Az erdélyi Mezőség színes zenei- és tánchagyományait felvonultató előadáson Juhász Zsolt és együttese a tájegység multikulturalitását állítja középpontba.

A következő előadás november másodikán a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című produkciója lesz. Mint írják, Vincze Balázs koreográfiájában szinte életre kelnek a műalkotások. Az egyes képek, festmények világa nemcsak a jelmezek, kellékek és díszletelemek szín- és formavilágában, de a jelenetek hangulatában, a mozgások dinamikájában, sőt még a Riederauer Richárd komponálta zenei anyagban is visszaköszön.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című előadását december 8-án láthatja a közönség Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa rendezésében. Az egész estés bűnügyi táncdráma a magyar balladatár egyik legbecsesebb darabját, A megégetett hűtlen asszony történetét dolgozza fel.

A bérlet utolsó előadása december 20-án a Győri Balett GisL című produkciója lesz, Velekei László koreográfiája. Mint írják, az évad együttesének választott Győri Balett olyan formában gondolta újra az 1841-ben bemutatott Giselle-t, amely új rétegeket ad a már jól ismert keserédes szerelmi történetnek.

A Müpa új táncbérletének előadásairól bővebben a https://www.mupa.hu/jegyek-berletek/tancberlet-2022 linken olvashatnak az érdeklődők.

Az előadások jegyáraihoz képest átlagosan 20 százalék kedvezményt biztosító bérlet 2022. április 29-től érhető el a Müpa jegypénztáraiban és weboldalán - írják a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ