Re-naissance címmel mutatja be új produkcióját a TranzDanz a Nemzeti Táncszínházban
Dátum: 2022. május 24., kedd, 12:48

Re-naissance címmel mutatja be a TranzDanz új produkcióját a Nemzeti Táncszínházban; a megújulás, újjászületés gondolatát és lehetőségeit feldolgozó darabot kedden láthatják először a nézők.

Az idén 35 éves a TranDanz, Kovács Gerzson Péter Harangozó Gyula-díjas, kétszeres Lábán Rudolf-díjas koreográfus, látványtervező társulata a Nemzeti Táncszínház nagytermében, a színházzal közös programként mutatja be új produkcióját - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Re-naissance című darabban a 35. évfordulóra megfiatalodott TranzDanz a Magyar Táncművészeti Egyetem közelmúltban végzett táncosaival egészül ki.

Az előadás zenéjét Kovács Jeromos jegyzi, a látványterv Szurcsik József festőművész nevéhez fűződik. A produkcióban Kiss Rebeka Petra, Rácz Réka, Tóth Laura és Váth Máté táncművész lép színpadra. Az animáció Karácsonyi Attila, a jelmezterv Bognár Hajnalka munkája.

Az évforduló alkalmából a társulat TranzDanz 35 néven hirdeti meg előadássorozatát, amelynek első produkciója a májusi Re-naissance. Az előadássorozat ősszel folytatódik - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ