Ismét Savaria Nemzetközi Táncverseny Szombathelyen, három magyar páros indul az Eb-n
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 16:33

Két év kényszerű kihagyás után jövő vasárnap ismét megrendezik a Savaria Nemzetközi Táncversenyt Szombathelyen, amely ezúttal a WDSF profi latin-amerikai táncok Európa-bajnoksága is lesz - közölték szerdán sajtótájékoztatójukon a szervezők.

A versenynek idén is az AGORA Művelődési és Sportház ad majd otthont, az Eb-n 18 pár méri össze a tudását, köztük három magyar páros - mondta el Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Hozzátette: a szombathelyi közönség természetesen leginkább a Gombkötő Balázs, Balogh-Laskovics Petra párosért izgulhat, akik a szervezésben is résztvevő Lorigo TSE versenyzői.

Magyarországot képviseli még az Eb-n komoly esélyekkel induló Andrea Silvestri, Váradi Martina és a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes páros, így remény van arra, hogy a versenyek végén felcsendülhet majd a magyar himnusz is.

Zsámboki Marcell hangsúlyozta, az 55. Savaria Nemzetközi Táncversenyen hat kategóriában hirdettek meg versenyeket junior és szenior korcsoportokban. Több meglepetéssel is készülnek a szervezők, egyebek között a breaktánc hazai legjobbjait is láthatja majd a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A fal mindig keményebb, mint a fejünk, amellyel be akarjuk törni."
Marie Curie
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ