Idén már tizenkét városban rendezik meg a Nagy Táncválasztóhoz kapcsolódó programokat
Dátum: 2022. szeptember 19., hétfő, 8:05

Idén már tizenkét városban várják a Nagy Táncválasztó program keretében szeptember 25-én ingyenes táncórákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, filmvetítésekkel és előadásokkal az érdeklődőket.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében negyedik alkalommal rendezik meg a programot, ebben az évben Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Budapesten, Szekszárdon, Sopronban és Székesfehérváron - olvasható a szövetség közleményében.

A program célja, hogy ingyenes táncórák segítségével népszerűsítse a tánckultúrát, hogy a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok tagjai egyaránt megtalálhassák a hozzájuk legjobban illő műfajt.

A rendezvény keretében workshopok, nyilvános táncórák és csaknem száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus várja majd az érdeklődőket. Az esemény valamennyi helyszínen ingyenes, de a workshopokon történő részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre személyesen a helyszíneken, vagy a szervezők online felületein lesz lehetőség szeptember 15-től.

A fővárosban a Budapest Táncszínház szervez klasszikus balett, modern tánc, kortárstánc, jazztánc és art jazz kurzusokat, de ismert táncművészek közreműködésével kerekasztal-beszélgetést is rendeznek. Debrecenben a Csokonai Irodalmi Laborban (CSIL) és a Dósa Nádor téren hip-hop, mazsorett, bachata, ír tánc és felnőtt néptánc szerepel a programban. Győrben ismét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Szabolcska utcai központja a fő helyszín, ahol táncpedagógusok és koreográfusok mutatják be a klasszikus balett, a kubai salsa, az indiai tánc, a hip-hop, a jazz, a zumba és a hastánc alapjait. Kecskeméten a Grapevine Tánciskola mintegy húsz műfajban szervez órákat a show tánctól a gyermek társastáncon át a breakig, de az iskola oktatói Nagykőrösön és Izsákon is tartanak bemutatóórákat az óvodás, a kisiskolás és a középiskolás korosztályok részére. Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolába várják a táncolni vágyókat, klasszikus balett, rock and roll, argentin tangó, társastánc és néptánc foglalkozásokra, délután pedig a kőszegi és a szombathelyi táncegyüttesek bemutatóját lehet megtekinteni.

Miskolcon az Ady Endre Művelődési Ház ad otthont a rendezvénynek, ahol egyebek mellett a történelmi társastáncok alapjait ismerheti meg a közönség, Nyíregyházán pedig a Luther utcai Evangélikus Általános Iskolában az ismert műfajok mellett capoeire, felnőtt balett, anya-lánya jazztánc és baba-mama tánc várja a családokat. A Pécsi Művészeti Gimnáziumban színpadi tánc, flamenco, társas-, modern- és jógatánc szerepel a palettán, de szerveznek felnőtt klasszikus balett órát is, Sopronban pedig a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban lehet kipróbálni a legnépszerűbb táncfajtákat.

Székesfehérvár idén először csatlakozik az eseményhez, amelynek a Dance Studio Nagy-Kuthy lesz a helyszíne. Itt az ismertebb műfajok mellett lesz aerial balett, sztepp és swing is. Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra várja az érdeklődőket, ahol musical, kreatív gyerektánc, senior örömtánc, linedance, táncterápia mellett indiai tánc és szerb tánc is tanulható majd. Szekszárdon a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola ad otthont a rendezvénynek, ahol az amerikai jazztánc és kontakt technika is bemutatkozik többek közt, délután pedig gálaműsorral és táncházzal készülnek a szervezők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ