Újabb öt évig Ertl Péter lesz a Nemzeti Táncszínház igazgatója
Dátum: 2022. október 27., csütörtök, 8:03

Az elkövetkező öt évben is Ertl Péter lesz a Nemzeti Táncszínház igazgatója, újabb ügyvezetői kinevezése 2023. január 1-től 2027. december 31-ig szól - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy a Nemzeti Táncszínház ügyvezetői álláshelyének betöltésére a szaktárca idén nyáron írt ki pályázatot. Az elbírálást követően Csák János kulturális és innovációs miniszter a felkért szakmai bizottság egyhangú javaslatának figyelembe vételével ismét Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Mint írják, Ertl Péter 2013 óta igazgatja a Nemzeti Táncszínházat, amely vezetése alatt 2019-ben kapta meg végső otthonát a Millenáris parkban. Életét kezdetektől fogva meghatározta a tánc. Felvételt nyert az Állami Balett Intézet (Magyar Táncművészeti Egyetem) néptánctagozatára, ahol nívódíjjal végzett, és meghatározó élményeket szerzett a szakma szeretetéről, a színpadról, a sikerről és az odáig vezető út nehézségeiről.

"Táncművészként 20 év, menedzserként 17 év, ügyvezető igazgatóként 10 év tapasztalattal, megválasztásom esetén munkatársaimmal továbbra is egy olyan közösségért dolgozunk, amelyben a táncszakma elismert, megbecsült helyet foglal el a művészet porondján, és a célunk, hogy a mindennapi élet része legyen a tánc" - idézi igazgatói pályázatát a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ