Április végéig lehet nevezni az első Hungarian Balett Grand Prix balettversenyre
Dátum: 2023. március 29., szerda, 11:15

Április 30-ig jelentkezhetnek 7-18 éves balettnövendékek az első Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre több kategóriában.

A megmérettetésre a fiatalok professzionális és amatőr kategóriában, klasszikus és modern balett számokban, duett és csoportos műsorszámokban nevezhetek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A regisztrációs időszakban a versenyzők egy előre meghatározott versenyprogram alapján állíthatják össze a saját műsorszámukat, majd a választott számról készült, maximum négy perc hosszúságú videófelvétel linkjét kell feltölteniük a jelentkezési felületre. A 12 év alatti gyerekek szabadon választott koreográfiával jelentkezhetnek.

A szervezők a világ minden tájáról várják a nevezéseket. A verseny hosszútávú célja nemcsak a tehetséggondozás, hanem a magyar balettoktatás és a balettművészet minél szélesebb körben való népszerűsítése is. A díjazottak a szakmai elismerésen túl a Junior Grand Prix elnyeréséért 1000 eurós, míg a Youth Grand Prix-ért 2000 eurós pénzjutalmat vihetnek haza. A produkciókat elbíráló zsűri elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója lesz, az ő munkáját számos elismert balettművész segíti majd.

A döntőt június 26. és június 29. között rendezik meg a veszprémi ActiCityben.

A szervezők több szakmai és kulturális programmal is készülnek majd a résztvevőknek. A részletes kiírásról és a programokról a verseny honlapján lehet tájékozódni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ