Technika és tánc találkozása
Dátum: 2007. április 13., péntek, 9:02
T, mint tánc. L, mint látvány. P, mint Preljocaj. N, mint…? Egy világhírű koreográfus, két kiváló multimédiaművész és 12 táncos találkozása: „N”. 2002 és 2004 után újra Magyarországon a világhírű francia társulat a Ballet Prejlocaj!
2002 és 2004 után újra Magyarországon a világhírű francia társulat a Ballet Prejlocaj. A 2004-ben született darab címe a koreográfus, Angelin Preljocaj szerint szándékosan félrevezető: a lehető legkevesebbet árul el a darabról. Ám a létrehozók személye annál beszédesebb: az albán származású Prelocaj, aki 1985-ben alapította meg saját társulatát, amellyel azóta többször is körbejárta a világot, a Granular Synthesis tagjai - Kurt Hentschläger és  Ulf Langheinrich – akik a látványt/videót és a hangokat próbálják egyetlen médiummá gyúrni.
 
Technika és tánc találkozása kivételes pillanatokat teremt: a Granular Synthesis teremtette különleges hangkulisszában mesterien mozog a társulat 12 táncosa, meg- és átélhetővé téve azt a világot, amely ugyan pillanatokra távolinak, sőt virtuálisnak-szürreálisnak tűnhet számunkra, mégis kegyetlenül valódi.

                        április 20-21.   20-órakor
   Trafó
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ