Fellegajtók
Dátum: 2007. május 8., kedd, 22:49
„Az élet isteni. Mi, emberek igyekszünk „emberivé” tenni, de mindig születnek olyanok, aki rámutatnak az Isteni eredetre. Ez a csoda, ami előbbre viszi a világot.”
Ezekkel a gondolatokkal társítja a koreográfus Egerházi Attila Fellegajtók című estjének első, Arvo Pärt zenéjére készült tánctételét, amely a Fehér csend címet viseli. A filozofikus, békés szemlélődésnek ellentmondani látszik a második rész, a Bach- és Telemann-zenére alkotott Kalapács. Jorma Elo koreográfiája az ötlettől a varázslatos hatású végeredményig vezető rögös, rendkívüli erőfeszítéseket igénylő utat jeleníti meg.

A kiváló fiatal táncosok – például Schneiderova Linda, Bogdán Petronella, Svidró Viktor, Kéri Nagy Béla – partnereként a Fellegajtók metaforikus és szakrális balettben színre lép a Magyar Balettszínház Gödöllő művészeti vezetője, a Kosstuh-díjas Popova Aleszja, aki éppen az idei Tánc Világnapján kapta meg „Az évad legjobb női táncosa” elismerést. Egyedülálló technikája, előadóművészi kvalitásai nemzetközileg is ismertté tették nevét. S mindezt alkalma lesz megmutatni Egerházi Attila új koreográfiájában, amelynek másik különlegessége az élő zene. A színpadon megjelenő Lovász Irén és Kathy Horváth Lajos közreműködésével létre jön a látható zene (vagy a hallható tánc?), a dallam-ritmus-mozdulat különleges, ősi egysége is.

Bemutató: 2007. május 16.

Helyszín: Művészetek Palotája – Fesztivál Színház

További előadások: 2007. május 30. és június 14.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ