A múzsa csókja
Dátum: 2007. május 11., péntek, 18:55
M. Kecskés András új előadásában a „Múzsa" filmanimáció segítségével jelenik meg, ami többdimenzióssá teszi a produkciót, izgalmas színészi-táncosi lehetőségeket kínálva az előadó számára. A különleges zenei és színházi előadás látványát a fény-árnyékhatások és a filmanimáció teszik teljessé.

Az öttételes mű a zeneszerző magánéleti tükörképe: a viszonzatlan szerelemtől szenvedő művészt egy „fixa idea" tartja hatalmában. Szenvedélyét és szenvedését egy  visszatérő dallam szimbolizálja  – a  szimfónia vezérmotívuma -, mely az imádott nő alakját eleveníti meg különböző látomásokban…

I. Álmok, szenvedélyek. Largo - Allegro agitato e appassionato assai
II. Bál. Valse. Allegro non troppo                                                                                         
III. Jelenet a mezőn. Adagio                                                                 IV.Menet a vesztőhelyre. Allegretto non troppo                                                                              
V. Boszorkányszombat.Larghetto – Allegro


M. Kecskés András

Pantomimművész, koreográfus. Regős Pál és Köllő Miklós tanítványa, aki 1977-ben a Ki mit tud? vetélkedőn tűnt fel. 1978–1983 között a Corpus együttes vezetője, amelynek tagjai – Nagy József, Goda Gábor, Rókás László – az inspiráló kísérleti munka hatására később önállósultak, s az új mozgás-, ill. táncszínházi irányzat jeles képviselői lettek. 1984 óta elsősorban szólista előadóként szerepel itthon és külföldön egyaránt. A klasszikus pantomimból kiindulva a táncosság, a puritán játékstílus és a lírai hangvétel irányában keresi a műfaj újabb lehetőségeit.

Bemutató: 2007. május 15. , 19.30 óra Nemzeti Táncszínház – Refektórium

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ