Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus
Dátum: 2007. május 14., hétfő, 17:49
Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja – tudatta Markovits Zita, a színház sajtóreferense hétfőn.

A művészt életének 49. évében május 12-én érte a halál.

Nagy György 2003 nyarán, egy súlyos baleset következtében kerekes székbe kényszerült.

Markovits Zita tájékoztatása szerint a művész nevéhez olyan sikeres produkciók koreográfiája fűződik, mint A dzsungel könyve, A kid, az Übü király, az Operett, az Özvegyek.

Nagy György dolgozott Szatmárnémetiben (Leányrablás, János vitéz), Nagyváradon (Szabó Magda: Fanni hagyományai), Sepsiszentgyörgyön és Szabadkán (Godspell) is.

Rendezései között szerepel A dzsungel könyve (Csíkszereda), a Godspell (debreceni nyári színház), valamint az elmúlt évek legsikeresebb debreceni vígjátéka, a Senki sem tökéletes.

Nagy Györgyöt a debreceni Csokonai Színház saját halottjának tekinti.

A művész temetéséről később intézkednek.

Nagy György 1978-ban az Állami Balettintézetben végzett Forgách József növendékeként. Még abban az évben magántáncosként a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ