Időutazás múlt és jelen között
Dátum: 2007. május 16., szerda, 12:59
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.

Csaknem 40 éves munkássága alatt, a Párizsi Operabalettől operarendezéseken át az új technológiákig mindenbe belekóstolt. Az Early Works (Korai művek) című előadás-installáció, a harminc évvel ezelőtt bemutatott etűdök, hosszabb-rövidebb gondolat és mozdulatjátékok és koreográfiák a kortárs tánc műfajának úttörő darabjai. Az előadók olyan fiatal táncosok, akik számára ezek a darabok a múlt részét képezik. Időutazás múlt és jelen között Trisha Brownnal! 

                       szeptember 14-15. / 20-órakor / Trafó
             Trisha Brown: Early Works (Korai darabok)


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ