Ősi harmóniában
Dátum: 2007. május 21., hétfő, 14:22
Május 16-án óriási sikerrel mutatta be a Magyar Balettszínház – Gödöllő új táncszínházi produkcióját, amelynek első és harmadik tételét (Fehér csend és Fellegajtók) Egerházi Attila, a középső részt (Kalapács) pedig Jorma Elo koreografálta. Az estre a koronát természetesen az énekes Lovász Irén és a virtuóz hegedűs, Kathy Horváth Lajos színpadra lépése, az élőzenei kísérettel a Kossuth-díjas Popova Aleszja főszereplésével előadott szakrális balett tette fel.

A zene és a mozdulatok ősi harmóniája segített megjeleníteni és megérteni a mű mondanivalóját, a sötétséget elűző „fellegajtók” misztikus szerepét. Katarzis a léleknek, élmény a szemnek és a fülnek – még részesülhetnek belőle mindazok, akik május 30-án vagy június 14-én ellátogatnak a Művészetek Palotájába.

Előadások:

2007. május 30. 19.00-óra

2007. június 14. 19.00-óra

Helyszín:

Művészetek Palotája - Fesztivál Színház

(OTS-Cégvonal)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ