Mono táncfesztivál
Dátum: 2005. december 28., szerda, 16:20
Háromnapos mono táncfesztivált rendeznek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában december 28-a és 30-a között. A fesztiválon a kortárs táncművészet 13 neves előadója lép fel, többek között Bozsik Yvett, Ladányi Andrea, Kovács Gerzson Péter, Horváth Csaba és Hargitay Ákos.

Énekes István művészeti projektvezető a rendezvény kapcsán elmondta, hogy évente sok magas színvonalú darab születik az egyszemélyes táncszínházi művajban. Ezeket gyűjtötték össze és mutatják be a fesztivál keretében.

A háromnapos művészeti találkozón törzsközönségdíjat osztanak ki, hiszen mint Énekes István elmondta, minden művészeti alkotásnak a közönség az igazi zsűrije. A bemutatott produkciókra azok szavazhatnak, akik mind a hat előadásra váltanak jegyet vagy bérletet. Az előadások 17 és 19 órakor kezdődnek a kamara, illetve a színházteremben.

A táncfesztivál kísérő programjaként táncfilmeket vetítenek, de megtekinthetik az érdeklődők az Alternatív és Független Színházak Szövetsége fotószekciója tagjainak fénykép és Fenyves Márk tánctémájú festménykiállítását is.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ