Ötezerből az elsők
Dátum: 2007. agusztus 6., hétfő, 13:24
Kétszeres világbajnokok lettek az oroszlányi Silhouette Balett Csoport tagjai, miután szombaton Hollywoodban az Előadóművészek Világbajnokságán mindkét produkciójukkal aranyérmet szereztek – közölte a csoport táncmestere.
„A gyakran a tehetségek világbajnokságaként nevezett találkozón közel 5 ezer előadó versengett a szórakoztatóiparból 13 kategóriában. Az oroszlányi balettosok kortárs és karaktertánc produkcióval mérették meg magukat – tette hozzá Csáki Mária. A XI. World Championships Of Performing Arts zsűrije a harmadik forduló előtt azt kérte: válasszanak a két tánc közül. Az oroszlányiak a karaktertánc mellett voksoltak, amely egy spanyol dallamokra koreografált produkció.

A fináléban már kategóriai megkötések nélkül folyt a verseny, a csapat egy afrikai élőzenére előadott, valamint egy orosz énekes-táncos darabbal együtt versenyezett a legjobb táncos címért. Az oroszlányi balettcsoport hat fővel szerepelt Hollywoodban, 17 és 19 év közöttiek, többségük 9 éves korától táncol.A nagyszabású, több mint három órán át tartó eredményhirdetésen nemcsak hogy teljesült a Silhouette Balett Csoport titkos reménye, az első három hely egyikének megszerzése, de a csoport mindkét produkciójával aranyérmet szerezett, azaz kétszeres világbajnokok lettek.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Az egyetlen bűn, amelyet nem tudunk egymásnak megbocsátani – a véleménykülönbség."
Ralph Waldo Emerson
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ