Időutazás múlt és jelen között
Dátum: 2007. agusztus 22., szerda, 8:13
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
                                szeptember 14-15.

Trisha Brown Dance Company (USA): Early Works (Korai munkák)


Helyszín: Trafó Nagyterem

Csaknem 40 éves munkássága alatt, a Párizsi Operabalettől operarendezéseken át az új technológiákig mindenbe belekóstolt. Az Early Works (Korai munkák) című előadás-installáció, a harminc évvel ezelőtt bemutatott etűdök, hosszabb-rövidebb gondolat és mozdulatjátékok és koreográfiák a kortárs tánc műfajának úttörő darabjai. Az előadók olyan fiatal táncosok, akik számára ezek a darabok a múlt részét képezik. Időutazás múlt és jelen között Trisha Brownnal!


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ