Időutazás Trisha Brown-nal
Dátum: 2007. szeptember 11., kedd, 9:53
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Csaknem 40 éves munkássága alatt, a Párizsi Operabalettől operarendezéseken át az új technológiákig mindenbe belekóstolt. Az Early Works (Korai munkák) című előadás-installáció, a harminc évvel ezelőtt bemutatott etűdök, hosszabb-rövidebb gondolat és mozdulatjátékok és koreográfiák a kortárs tánc műfajának úttörő darabjai.

Az előadók olyan fiatal táncosok, akik számára ezek a darabok a múlt részét képezik. Időutazás múlt és jelen között Trisha Brownnal!

Előadások:  2007.09.14 19:00 
                  2007.09.14 21:00 
                  2007.09.15 19:00 
                  2007.09.15 21:00

Helyszín: Trafó Nagyterem

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ