Magyar Fesztivál Balett a Művészetek Palotájában
Dátum: 2007. szeptember 14., péntek, 8:14
Markó Iván két koreográfiáját, a Boleró férfi és női változatát, valamint az Angyalok üzenetét adja elő a Magyar Fesztivál Balett a Művészetek Palotájában szeptember 23-án – közölte az intézmény.

„A zeneirodalom legerotikusabb művére, Ravel Bolerójára 1985-ben készült klasszikus Markó-koreográfiában maga a testet öltött Vágy űzi, hajtja az extázis és egymás felé a férfiakat és nőket. A Vágy újból és újból feltámad, hogy a beteljesülő szerelmes ölelésben megsemmisítse, majd újraélessze önmagát" - olvasható adarabról szóló ismertetőben.

A férfi és a női változat koreográfiája szinte teljesen ugyanaz, a különbség mégis óriási: Markó Iván szavaival „épp annyi, amennyi nő és férfi közt van".

A Fesztivál Színházban tartandó esten a Vágy szerepét Misáczi Mónika és Nyári Gábor táncolja.

A másik produkció, az Angyalok üzenete a Kossuth-díjas Markó Iván századik koreográfiája, amelyet az általa 1996-ban alapított Magyar Fesztivál Balett 10. „születésnapjára" készített.

„A harmadik évezred elején soha nem látott szükségünk van Földünk megóvására és az emberek egymás iránti szeretetének és felelősségének feltámasztására. Az Angyalok üzenete ezt az életérzést kívánja közvetíteni Bach csodálatos muzsikájával, a mozdulatok és a látvány eszközeivel" - olvasható a Művészetek Palotája összegzésében.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ