Beavató Táncszínház
Dátum: 2008. január 10., csütörtök, 8:04
A Nemzeti Táncszínház 2007/2008-as színházi évadában új programsorozatot indított a középiskolák tanulói számára. A Beavató Táncszínházi Esték célja, hogy utat mutasson a kortárs táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassa a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket
A Programban való részvételre középiskolai osztályok jelentkezését várják, akik ízelítőt kaphatnak a Nemzeti Táncszínház idei repertoárjából.

A Nemzeti Táncszínház 2007/2008-as színházi évadában új programsorozatot indított a középiskolák tanulói számára. A Beavató Táncszínházi Program célja, hogy utat mutasson a kortárs táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassa a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket. Távlati célunk, hogy a fiatal generáció érdeklődésének felkeltésével a táncművészetet értő és szerető közönséget neveljünk.

A Beavató Táncszínházi Program tartalmaz

 négy előadást a Nemzeti Táncszínházban

– az előadásokhoz kapcsolódó négy drámaórát iskolai kereteken belül

– az előadásokat követően beszélgetést az alkotókkal

– metodikai segédanyagokat

Jelentkezés:

Varga Nikoletta: 0630/999-5853, voletta@freemail.hu
Kotsis Ágota: 0630/815-3583, akotsis@nemzetitancszinhaz.hu


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ