Tűzmadár/Szerelem C-ben
Dátum: 2008. február 8., péntek, 8:22
Tűzmadár/Szerelem C-ben címmel új táncjátékot láthat a közönség február 29-én a gödöllői Magyar BalettSzínház előadásában Budapesten – tájékoztattak a szervezők.

A darab első részében A tűzmadár című táncot tekinthetik meg a nézők, amelyet Egerházi Attila rendezett és koreografált - közölte Nagy Orsolya, az előadásnak otthont adó Nemzeti Táncszínház munkatársa.

A tűzmadár orosz népmesére épülő, romantikus története Sztravinszkij varázslatos zenéjében elevenedik meg. A történet egy fiú és egy lány szerelméről szól. A fiú lelkében ott lakik a „Tűz madara", amelyet a szerelem képes életre kelteni és láthatóvá varázsolni.

A táncszínmű második részében, a Szerelem C-ben című produkcióban minden a Nő körül forog. A három vidám egyfelvonásos a kortárs táncszínház nyelvezetén keresztül rajzol ironikus és szarkasztikus képet a párkapcsolatokról, Nő és Férfi örök macska-egér viadaláról. A Cha-cha-cha és a Carioca című egyfelvonásos koreográfusa Egerházi Attila, a Curriculum Vitae koreográfiáját Linda Schneiderová és Kéri Nagy Béla neve fémjelzi.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ