Quasimodo Mexikóba utazik
Dátum: 2008. február 22., péntek, 16:44
Mexikói turnéra indul a Pécsi Balett: a társulat jövő szerdától húsz nap alatt tizenöt városban A Notre Dame-i toronyőr című produkcióval mutatkozik be a közép-amerikai ország közönségének – közölte Vincze Balázs, az együttes vezetője.

Beszámolt arról, hogy a húsztagú pécsi társulat meghívásra különböző fesztiválokon lép fel Victor Hugo világhírű regényének balett-változatával, amelyet Jurányi Patrick koreografált, zenéjét Weisz Nándor szerezte. A szereplők között olyan tehetséges művészek vannak, mint Spala Korinna és Czebe Tünde Harangozó-díjas táncosok, Valkai Csaba Csanád, Dóri István és Kócsy Mónika – tette hozzá Vincze Balázs.

A vezető beszámolt arról, hogy a romantikus irodalom egyik legjelentősebb alkotásából készült produkciót 2005 novemberében mutatták be Pécsett. A mexikói körutazáshoz választásuk azért esett erre az előadásra, mert Quasimodo, a kívülről torz, ám belülről nemes és széplelkű, szerelméért bármilyen szenvedést vállaló férfi történetének tanulságai ma is aktuálisak.

E rohanó világban az érzelmek és az emberi kapcsolatok egyre jobban visszaszorulnak. A négy főszereplőnek itt sem sikerül megtalálnia a szerelmet, sikertelen próbálkozásaik azonban tükröt tartanak a társadalomnak, ahol sztereotípiák uralják az életünket, s értékítéletünket felborítják korunk ideáljai – mondta Vincze Balázs.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ