Vonzások és választások
Dátum: 2008. március 4., kedd, 12:19
A Közép-Európa Táncszínház: Karaván című előadását láthatják az érdeklődők 2008. március 11-én 19-órától a Krúdy Kamaraszínpadon a Móricz Zsigmond Színházban.
„Hiszek a mozdulat kifejező erejében, a tiszta táncban, amely a zenével és a fénnyel kapcsolatba lépve új világokat teremt.” (Hámor József)

„Félhomály, csend, kimért helyzetváltoztatások és lassan pergő percek indítják útnak Hámor József Karavánját. A Közép-Európa Táncszínházban látható koreográfia egy közösségen belüli vonzásokról és választásokról mesél.

A közösségen belüli, kívülről sokszor kiszámíthatatlannak tűnő játszmák képei peregnek előttünk számtalan verzióban. Szembenézni önmagunkkal, felkelni a padlóról, elindulni a bizonytalanba. Az első rész ilyen döntésekről és választásokról szólt. A középső rész a páros szövetségek erejéről mesél, a harmadik, utolsó fejezetben pedig a beolvasztás és önkéntes betagozódás rajzolja át újra és újra a csoporton belüli erővonalakat. Az, aki menedéket keresve tér meg az összetartozás érzéséhez, később mégis a különállás szabadságát választja. A stabilitás, a tökéletes összhang lehetetlennek tetszik…” (Maul Ágnes: Közösségi élmény. Revizor Online)

Koreográfus: Hámor József

Előadók: Blaskó Borbála, Bora Gábor, Cserepes Gyula, Hargitai Mariann, Katonka Zoltán, Major László, Palcsó Nóra, Virág Melinda

Fény: Fejes Ádám, Fogarasi Zoltán
Jelmez: Juhász Dóra, Hámor József
Zene: montázs (Nusrat Fateh Ali Khan, Omar Faruk Tekbilek)
Zenei szerkesztő: Hámor József

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ