Kortárs koreográfusok és táncosok versenye Stuttgartban
Dátum: 2008. március 13., csütörtök, 8:45
Minden eddiginél többen, 250-en jelentkeztek fiatal táncosok és koreográfusok a négynapos stuttgarti nemzetközi kortárs táncfesztiválra, amelyet minden év márciusában rendeznek Baden-Württemberg tartomány központjában, s idén csütörtökön kezdődik a megmérettetés.
Az öt tagú, tekintélyes szakemberekből álló nemzetközi zsűri 18 előadást választott ki bemutatásra a 250-ből, köztük van a magyar Nagy Csilla is, aki a Sitting on the Fence (Ücsörgés a kerítésen) című saját koreográfiáját maga is táncolja. Előadása premier lesz pénteken- tájékoztatta a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet az MTI-t.
    
Bemutatkoznak a fiatal táncosok és koreográfusok a világ minden részéből, Mexikón, az Egyesült Államokon, Tajvanon keresztül Oroszországig, Spanyolországig, Portugáliáig, de lesznek francia, svájci, osztrák, dán, német és finn művészek is a fesztiválon.
   
 (MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ