Látványos show
Dátum: 2008. április 7., hétfő, 15:45
Edvin Marton hegedűművész és a Budapest Balett társulata látványos koncert show-val indul közös, országos turnéra április második felében – közölte hétfőn a Budapest Balett sajtófőnöke.

A társulat korábban még sohasem dolgozott együtt a fiatal hegedűművésszel – mondta Chernel Erika. Mint arra rámutatott, a francia turnéjáról nemrég hazatért Budapest Balett Edvin Martonnal készülő közös produkciójának célja, hogy a virtuóz muzsika és a táncosok összehangolt, légies előadása a zene és a tánc szerelmeseit egyaránt elkápráztassa.

A közös turné április 18-án Győrben indul, a következő állomás Kecskemét lesz május 2-án, majd egy nappal később Miskolc, május 9-én Szombathely, 11-én Vác és 17-én Békéscsaba következik. Pécsett június 12-én, Nyíregyházán pedig június 18-án láthatja a közönség a produkciót. Az országos körút a budapesti Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartott fellépéssel zárul augusztus 29-én.

A műsor első részében olyan klasszikus dallamokat élvezhet a közönség, mint ifj. Johann Strausstól a Kék Duna keringőt, Vivaldi Négy Évszak című concertójából a Tavaszt, vagy a Kán-kánt.

Az előadás második része látványos show-elemekkel, fényjátékkal is tarkított könnyedebb szórakozást ígér. 2Lesz minden, a klasszikusoktól a modernig: tüzes, latinos Tarantella vagy a mindenki számára ismert Art on Ice, amely eredetileg Jevgenyij Pljusenko műkorcsolyázó számára íródott, most mégis teljesen új értelmezést kap” – idézte ifj. Nádasdy Andrást, az előadás koreográfusát a sajtófőnök.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ