Homo Ludens
Dátum: 2008. április 9., szerda, 17:03
Rendhagyó Homo Ludens előadást tart a Szegedi Kortárs Balett csütörtökön, a darab után ugyanis a közönség betekinthet a kulisszák mögé – közölte Pataki Dorka, a társulat szóvivője.

Juronics Tamás társulata a Nemzeti Táncszínház szervezésében este 7 órától adja elő az együttes talán leghumorosabb produkcióját. Ezt követően a művészeti vezető úgynevezett beavatószínházi programot tart, amelynek keretében a kulisszák mögé invitálja a nézőket, elmeséli a darab keletkezésének történetét, mondanivalóját, a táncosok segítségével megmutatják a Homo Ludens legjellemzőbb lépéseit, koreográfiai elemeit.

A szóvivő hozzátette: Juronics Tamás Szegeden az elsők között honosította meg a beavatószínházat, melyek az együttes székhelyén telt házzal, nagy sikerrel zajlanak. A koreográfus elsődleges célja ezeken az estéken, hogy a művek magyarázásával közelebb hozza a nézőket a kultúrához, a színházhoz, a tánc világához.

A 2005-ben színpadra állított Homo Ludensről Juronics Tamás akkor elmondta: nem kitalált történeteket, hanem olyan valós szituációkat mutat be, amelyek a mindennapi élet játszóterén íródtak. Az ötperces történetek bemutatják az emberi kapcsolatok, a másság, a barátság és főként a szerelem valóságát. A koreográfus szerint a Homo Ludens a hétköznapi élet valóságát tárja a nézők elé, de ennél jóval többet láttat, a komoly felszín alatt meghúzódó abszurd humort.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ