Vastaps Pekingben
Dátum: 2008. április 12., szombat, 22:00
Fergeteges sikert aratott Pekingben az ExperiDance táncegyüttes, amely a Kínában zajló Magyar Évad keretei között lépett fel.

A nyolc évvel ezelőtt alakult, rendhagyó felállású ExperiDance pénteken a Pekingi Egyetem Centenáriumi Színháztermében két előadáson mutatkozott be. A közönség „Esszencia” címmel az együttes korábbi bemutatóiból készített összeállítását láthatta.

A teltházas előadásokat közel ötezren látták, a sikerre jellemző, hogy a visszafogottságáról híres kínai közönség kitörő tapssal fejezte ki ez együttes iránti szimpátiáját.

„Szerettük volna, hogy a kínai nézők ne csak egy oldalról ismerjék meg hazánkat, és ez mindig nehéz feladat” – mondta Román Sándor, az együttes alapítója.

„Magyarországnak táncban nem kell tanulnia a világtól, kis ország vagyunk, amit mi kitalálunk, nem annyira hiszik el, mintha egy nagy ország találta volna ki. A kínai közönség egy olyan előadást láthatott, amin érződik, hogy számukra valami oknál fogva különleges, de ezt nem árulják el” – mondta az együttes alapítója, hozzátéve, hogy eddig még nem hívtak Kínába magyar művészt kurzust és koreográfiát tanítani, ez volt az első alkalom hogy ilyen jellegű felkérést kaptak.

Az ExperiDance táncegyüttes 2000 októberében azzal a nem titkolt céllal alakult, hogy támogatásával szétröppentse a világba a Román Sándor nevével fémjelzett kategóriájukban egyedülállóan nagyszabású táncprodukciók hírét. A társulat tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok. Darabjaik Magyarországon, műfaji kategórián belül maradva, a legkeresettebb színpadi produkciók közé tartoznak. A társulat öt egész estés show-ját 1100 teltházas előadáson keresztül több mint 750 ezer néző ismerte meg.

(MTI-Panoráma - Bodnár Balázs)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ