A tánc hetei a Trafóban
Dátum: 2008. május 21., szerda, 8:22
Négy táncos produkció nyolc előadásának, egy tánccal kapcsolatos kiállításnak és a Cirque du Soleil felvételijének ad otthont a május 20. és június 5. közötti időszakban a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

A Budapest Tánciskola immár hagyományosan a Trafóban mutatja be diákjainak új produkcióit. Az Angelus Iván által alapított táncpedagógiai intézményben mintegy ötven növendék tanul itthonról és külföldről hívott, neves mesterek irányítása alatt.

A fiatal táncosok kedden és szerdán adják elő Forrás, Csendszigetek és On Friskin címmel az alapító Angelus Iván, a Budapest Tánciskolában végzett Bakó Tamás, valamint a világhírű brüsszeli P.A.R.T.S. központban tanult Eléonore Valére koreográfiáit.

Pénteken és szombaton mutatja be új darabját Gergye Krisztián Társulata, Melankólia címmel. A Magyar Táncművészek Szövetsége (MTSZ) által az évad legjobb alkotójának választott koreográfus és táncosai többféle nézőpontból kiindulva járják körül a búskomorság megragadhatatlan, folyton mozgásban lévő érzését, egy neves zeneszerzők gyászmiséinek részleteiből és gyászénekekből álló zenei montázs segítségével.

Szombaton és vasárnap táncosokat várnak a Trafó Stúdióba: idén először tart felvételit Magyarországon a Cirque du Soleil. A világhírű kanadai "új cirkusz" társulat állandó fellépőhelyei mellett minden évben több produkcióval járja be a föld számos országát. A Cirque du Soleil Budapesten kortárs, klasszikus, dzsessz, világzenei és néptáncok kategóriákban keres profi táncosokat jelenleg futó, valamint a közeljövőben műsorra tűzendő produkcióihoz.

Május 30-án és 31-én Örök élet termékek című darabjának premierjét tartja a Trafóban Kovács Gerzson Péter társulata, a TranzDanz. A produkció, amely azt mutatja be, hogy milyen "új beavatási rítusokkal" próbálja a fogyasztói társadalom imitálni az ember elveszett halhatatlanságát, a Tranzit és Bankett című darabokkal megkezdett trilógia záró darabja.

Hosszú idő után és egyben utoljára látható a Trafóban a Frenák Pál Társulat Fiúk (Les hommes caches) című produkciója június 4-én és 5-én. A 2004-ben bemutatott darab a nemek viszonyrendszerét vizsgáló trilógia első része, melyet még abban az esztendőben a Csajok, majd 2005-ben a Frisson követett. A Trafó kávézójában az előadások idején a társulat legemlékezetesebb előadásait bemutató kiállítás várja a nézőket.

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Az idő a legdrágább anyag, amiből az életünk készül."
Sütő András
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ