Balett kezdőknek és ínyenceknek
Dátum: 2008. június 10., kedd, 17:55
Klasszikus és új koreográfiák, közismert sztárok és csodálatosan tehetséges fiatalok, első osztályú tánckompozíciók: ez a Magyar Nemzeti Balett színei, „Klasszikustól a modernig”.
Június 18-án este 7-kor Pártay Lilla és Seregi László Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészek előtt tisztelegve részletek láthatók az Anna Kareninából, a Spartacusból és a Makrancos Katából. Marius Petipa koreográfiáit – többek között a Hattyúk tavának táncai, az Esmeralda, a Don Quijote és a Kalóz képviseli. Vaszilij Vajnonen, Andrea Paolini Merlo, Fodor Antal, Kun Attila, Bajári Levente és Lukács András egy-egy kompozícióját is műsorra tűzte a Magyar Nemzeti Balett társulata a Művészetek Palotájában.

Volf Katalin, Kerényi Miklós Dávid, Boros Ildikó, Pazár Krisztina, Felméri Lili, Szirb György – Harangozó-díjas művészek, már „befutott”, ünnepelt szólótáncosok és a Táncművészeti Főiskola növendékei, Csajkovszkij-, Hacsaturján-, Aszafjev-, Goldmark-, Ligeti- és Philip Glass-, valamint Cesare Pugni, Riccardo Drigo, Gergely Attila-zenék várják a balett szerelmeseit.

A gálaest-jellegű, változatos est egyaránt ajánlható kezdőknek és ínyenceknek.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ