Magyar Táncdíj
Dátum: 2008. június 25., szerda, 20:59
Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.

A Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díj – rövid nevén Magyar Táncdíj – a Philip Morris Magyarország által 1993-ban alapított Magyar Balett-díj utóda.

A fődíjat és az ifjú tehetségeknek járó junior-díjat minden évben az a két magyar táncművész nyeri el, akik a művészeti tanács szerint kiemelkedő teljesítményükkel jelentős mértékben járultak hozzá a magyar táncművészet értékeihez, s akik a világ színpadain méltón képviselhetik a magyar táncművészetet.

A szakmai zsűri elnöke Szakály György balettművész, tagja pedig Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Kovalik Balázs, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Schell Judit színésznő és Szemere Katalin újságíró.

A szerdán Győrben megrendezett díjátadó gála része a VI. Magyar Táncfesztivál programjának. A gálával a nemrég elhunyt ifj. Nagy Zoltánra, az első díjazottra emlékeztek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ