Testbeszéd az együttről és a különről
Dátum: 2006. február 9., csütörtök, 22:03
A MushRoom: új és ódon, primitív és szofisztikált. Közös tanulás, közös élmények, közös emlékek – mi a csoport és ki vagy te a csoporton belül? A Mushroom 55 perc erőteljes testbeszéd az együttről és a különről. A Pina Bauschnál tanult, és a Trafóban már második alkalommal – most február 14-én és 15-én, este 8-órakor fellépő – Felix Ruckert koreográfusi világának alapja az improvizáció és az interaktivitás táncos és néző, táncos és táncos között.
A MushRoomban Felix Ruckert csoportokat vizsgál, mely vizsgálat során saját társulatát antropologikusan veszi szemügyre, hiszen ezen alapvető alakzaton keresztül jelenik meg az alkotás, a tánc tanítása, gyakorlása. Amikor egy csapatnyi ember összegyűlik, akár a nyájban, közöttük is automatikusan kialakul a csapat saját szabályrendszere. A darab létrehozása során az volt a szándék, hogy ne elemzéssel és tervekkel kezdődjön a munka, sokkal inkább a káoszból és eltérő intuíciókból induljanak ki.

A társulat saját kutatásain, a táncon és az önvizsgálaton keresztül igyekszik választ adni szociális és filozófiai kérdésekre, amelyeket ez a fajta munkamódszer elkerülhetetlenül indukál. Ebben a darabban is felfedezhető a Felix Ruckertre jellemző radikalizmus, amelynek révén láthatóvá válik a koreográfus, mint kreatív vezető elme.

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ