Áramfejlesztő táncparkett
Dátum: 2008. július 6., vasárnap, 11:18
Július 10-én avatják fel Londonban a Bar Suryában az első olyan táncparkettet, amelyen a táncolók lába áramfejlesztőket működtet.

Finanszírozója sir Andrew Charalambous milliomos, aki dr. Earth álnéven vezetője az ökológiailag fenntartható táncért munkálkodó Club4climate-nek.

A táncparkett, amelyet rugókra építettek, a táncos lábaktól rezegni kezd és ez a rezgés működteti a kristályokból álló generátorokat, amelyek képesek kis mennyiségű villamosenergiát termelni. Ezt az energiát újratölthető elemekbe gyűjtik és szétosztják a hálózatban. Az így nyert energia a terem áramszükségletének 60 százalékát biztosítja.

A nightclub azonban ezzel nem fejezi be a takarékosságot. Az ételeket is az italokat polikarbonát edényekben szolgálja fel és a mosdóban reciklált víz öblít. Sőt ingyenes belépést ígér mindazoknak, akik igazolni tudják, hogy gyalog, biciklivel, vagy tömegközlekedési eszközzel érkeztek. A biléta egyébként 13 euró.

"Nem szabad arrogánsnak lenni és azt gondolni, hogy egyedül meg tudjuk oldani a Föld minden problémáját. De egy kis erőfeszítést mindenki tehet" - nyilatkozta dr. Earth.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ