Táncvásár
Dátum: 2008. agusztus 6., szerda, 18:01
Augusztus 27. és 30. között tartják Európa legjelentősebb szakmai seregszemléjét, a düsseldorfi Nemzetközi Táncvásárt. A Nemzeti Táncszínház – csak úgy, mint 2004-ben és 2006-ban – idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet nemzetközi szakmai téren népszerűsítse.

A táncvásár – amellett, hogy vásárterén kitűnő lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatteremtésre – gazdag „showcase” kínálatával hozzájárul, hogy szakmailag is megfelelőképpen értékelni tudjuk a hazai együttesek produkcióit, illetve remek figyelemfelkeltő lehetőség.

A szervezők fontosnak tartják továbbá, hogy a tánc ne csupán mint árucikk, hanem mint művészet, illetve mint lehetséges életpálya, munkahely is megjelenjen a vásáron. A táncos filmek vetítése mellett szakmai beszélgetések egészítik ki a programot.

Az idén a Nemzeti Táncszínházon kívül jelen lesz a vásáron az Orkesztika Alapítvány – Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Közép Európa Táncszínház és számos magyar táncszakember is.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ