Se vele, se nélküle
Dátum: 2008. agusztus 8., péntek, 8:19
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
A mű egy szenvedélyes, se vele se nélküle párkapcsolat fejezetei, a nő szemszögéből. Az egész mű egy réteg, de minél kíváncsibb a néző, annál több réteg nyílhat meg előtte, mert a darabnak mélysége van. Egy bonyolult labirintus tárul a néző elé, amiből talán - gondolhatja-, soha nincs kiút, vagy mégis? A test, ha akar, kijuthat önmaga labirintusából, de előtte okosan és tematikusan végigjárja az összes lehetőséget, majd előbb vagy utóbb, felszabadultan lélegezhet fel, hogy kijutott.

A lélek útvesztője ettől sokkal összetettebb, bonyolultabb, több dimenziót sűrít magába, és így a tájékozódás is nehezebb. Mi a közönség elé tárjuk az érzelem, a biológia, az ego, a karma, vagy a tiszta szeretet minden színét, éppen akkor, mikor azt szeretné megélni. Azonban ha eltéved, nem találja a kiutat, engedje el magát, és bízza érzékeit táncunkra. Mozdulataink, érzelmeink kisugárzása és a fények kivezetik a labirintusból, hisz a folyamatos kapcsolat, amiben a színpadon vagyunk, erről szól az elejétől a végéig.

Koreográfus: Ujszászi Dorottya
zeneszerző: Gergely Attila
Helyszín: Barátság Művelődési Központ, 2440 Százhalombatta, Szent I. tér 5.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ