Se vele, se nélküle
Dátum: 2008. agusztus 8., péntek, 8:19
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
A mű egy szenvedélyes, se vele se nélküle párkapcsolat fejezetei, a nő szemszögéből. Az egész mű egy réteg, de minél kíváncsibb a néző, annál több réteg nyílhat meg előtte, mert a darabnak mélysége van. Egy bonyolult labirintus tárul a néző elé, amiből talán - gondolhatja-, soha nincs kiút, vagy mégis? A test, ha akar, kijuthat önmaga labirintusából, de előtte okosan és tematikusan végigjárja az összes lehetőséget, majd előbb vagy utóbb, felszabadultan lélegezhet fel, hogy kijutott.

A lélek útvesztője ettől sokkal összetettebb, bonyolultabb, több dimenziót sűrít magába, és így a tájékozódás is nehezebb. Mi a közönség elé tárjuk az érzelem, a biológia, az ego, a karma, vagy a tiszta szeretet minden színét, éppen akkor, mikor azt szeretné megélni. Azonban ha eltéved, nem találja a kiutat, engedje el magát, és bízza érzékeit táncunkra. Mozdulataink, érzelmeink kisugárzása és a fények kivezetik a labirintusból, hisz a folyamatos kapcsolat, amiben a színpadon vagyunk, erről szól az elejétől a végéig.

Koreográfus: Ujszászi Dorottya
zeneszerző: Gergely Attila
Helyszín: Barátság Művelődési Központ, 2440 Százhalombatta, Szent I. tér 5.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ