Se vele, se nélküle
Dátum: 2008. agusztus 8., péntek, 8:19
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
A mű egy szenvedélyes, se vele se nélküle párkapcsolat fejezetei, a nő szemszögéből. Az egész mű egy réteg, de minél kíváncsibb a néző, annál több réteg nyílhat meg előtte, mert a darabnak mélysége van. Egy bonyolult labirintus tárul a néző elé, amiből talán - gondolhatja-, soha nincs kiút, vagy mégis? A test, ha akar, kijuthat önmaga labirintusából, de előtte okosan és tematikusan végigjárja az összes lehetőséget, majd előbb vagy utóbb, felszabadultan lélegezhet fel, hogy kijutott.

A lélek útvesztője ettől sokkal összetettebb, bonyolultabb, több dimenziót sűrít magába, és így a tájékozódás is nehezebb. Mi a közönség elé tárjuk az érzelem, a biológia, az ego, a karma, vagy a tiszta szeretet minden színét, éppen akkor, mikor azt szeretné megélni. Azonban ha eltéved, nem találja a kiutat, engedje el magát, és bízza érzékeit táncunkra. Mozdulataink, érzelmeink kisugárzása és a fények kivezetik a labirintusból, hisz a folyamatos kapcsolat, amiben a színpadon vagyunk, erről szól az elejétől a végéig.

Koreográfus: Ujszászi Dorottya
zeneszerző: Gergely Attila
Helyszín: Barátság Művelődési Központ, 2440 Százhalombatta, Szent I. tér 5.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ