OZIRISZ test-rekonstrukció
Dátum: 2008. agusztus 18., hétfő, 16:42
A nyár végén, augusztusban újra megkezdi a munkát Gergye Krisztián és társulata. Az évad nyitásaképp a Szépművészeti Múzeumban lépnek fel a Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában című kiállítás társprogramjaként.
A kiállításhoz kapcsolódó „önálló rituálé-performanszt” két alkalommal játssza a társulat: a kiállítás megnyitóján, augusztus 8-án már bemutatott két rövidebb etűd után augusztus 21-én (csütörtökön) este 7-től egy hosszabb performansszal lépnek fel:

OZIRISZ test-rekonstrukció (rítus)
Szereplők: Gresó Nikoletta, Virág Melinda, Téri Gáspár, Gergye Krisztián
Ének: ÁGENS
Jelmez: Béres Móni
Smink, maszk, testfestés: Károlyi Balázs
Rendező, koreográfus, látvány: Gergye Krisztián
Nem hagyományőrzés. A múlt tisztelete. A múltba tekintés rituáléja, mágikus erejű aktus, amelynek révén spirituális szinten azonosulhatunk a példaképül választott történelmi idővel és személyiségekkel.

Fotó: Béres Móni

Forrás: Gergye Krisztián Társulata

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Ha tudtam volna, hogy ily sokáig élek, jobban vigyáztam volna magamra."
„ Eubie " Blake
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ