Hírek

Zsámboki Marcell maradt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Hírek

Idén is megrendezik a Tánc Fesztiválját május 22. és 26. között Veszprémben.

Hírek

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót szeptember 13. és 18. között a baranyai megyeszékhelyen nyolc társulat részvételével - közölte a szervező Pécsi Balett hétfőn az MTI-vel.

Hírek

5 & 9 címmel mutatja be szerdán este különleges előadását a világhírű Tao Dance Theater kínai kortárstánc társulat a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Hírek

Mintegy kétszáz négyzetméter alapterületű új próbatermet kapott a Győri Balett a Győri Nemzeti Színház szomszédságában, az Árpád parkolóházban.

Hírek

A Forrószegiek című legendás előadás bemutatójának 30. évfordulója alkalmából, Novák Ferenc "Tata" szakmai irányítása mellett ismét életre kel a Széki Rómeó és Júlia története április 28-án a Nemzeti Táncszínházban.

Hírek

Idén is megrendezi korosztályos országos fesztiválsorozatát a Táncpedagógusok Országos Szövetsége áprilisban és májusban.

Hírek

Átadták a 7. Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny díjait Budapeseten, a Vígszínházban megrendezett gálaesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

A Holland Nemzeti Balett, a Mariinszkij és a Mihajlovszkij Színház, valamint a madridi Nemzeti Táncegyüttes kiválóságai is fellépnek a Magyar Nemzeti Balett szólistáival a Nagy Iván balettművész emlékére megrendezett gálaesten április 14-én az Erkel Színházban.

Hírek

Március 31. és április 5. között rendezik meg a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyt és Fesztivált Budapesten. Az esemény keretében április 2-án egy alkalommal látható lesz a The White Crow - Rudolf Nurejev élete című film is az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a verseny díjkiosztó gálaestjét április 5-én a Vígszínházban tartják.

Hírek

Május 22. és 26. között rendezik Veszprémben A Tánc fesztiválját, amely idén 15 produkciót kínál a közönségnek - közölte a fesztivál művészeti igazgatója a városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hírek

Újabb Balanchine-koreográfiát is bemutat a Magyar Nemzeti Balett pénteken az OMG (Oh My God!) című balettesten a budapesti Erkel Színházban.

Hírek

A Hagyományok Háza előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítja fókuszpontba, nőnap alkalmából a sorozat márciusi programjában két női alkotó, Györgyfalvai Katalin és Nemes Szilvia műveit mutatják be vasárnap.

Hírek

Huszonötödik alkalommal rendez országos néptáncfesztivált Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANKK) és a Tisza Táncegyüttes, a május 24-től 26-ig tartó rendezvényen 16 táncegyüttes csaknem 500 táncosa mutathatja be koreográfiáját.

Hírek

Horváth Nóra Beat című darabja, valamint Réti Anna Majdhaleszidőm című lakásszínházi kortárs tánca kapta a 2018-as év legkiemelkedőbb hazai kortárs táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat. Különdíjban részesült a Willany Leó Improvizációs Táncszínház. Az első Halász Péter-díj tulajdonosa pedig a kolozsvári Reactor de creatie si experiment előadása, a 99,6% című színházi-kulturális kísérlet - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza szerdán az MTI-vel.

Hírek

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Táncház napját szombaton Budapesten a Liszt Ferenc téren, ahol egész napos tánctanítással, élő zenével és kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Hírek

Gálaestet rendezett a tánc világnapján a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége hétfőn este a Müpa Fesztivál Színházában, ahol az ünnep alkalmából táncszakmai díjakat is átadtak.

Hírek

Új darabot mutat be április 30-án Shreds címmel a Közép-Európa Táncszínház és a Gangary Dance Company Hámor József rendezésében a Nemzeti Táncszínház kistermében.

Hírek

A Koreai Nemzeti Táncszínház a tradicionális koreai tánc legreprezentatívabb darabját adja elő A tinta illata címmel április 18-án a Müpában.

Hírek

A Debreceni Népi Együttes Citerabál című, nagyiványi anyagot feldolgozó produkciója nyerte a szombaton Debrecenben megrendezett I. Béres András Koreográfusversenyt - tájékoztatta az MTI-t az esemény fővédnöke.

Hírek

Április 24. és 27. között harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a közönséget a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol hat ország előadásai láthatók. A négynapos fesztivált különleges és váratlan produkciók előzik meg.

Hírek

Kiemelkedő alkotókkal bővül a művészeti vezetői és tanácsadói kör a Magyar Táncművészeti Egyetemen (MTE): augusztustól Volf Katalin lesz az intézmény művészeti vezetője, Orosz Adél, Pártay Lilla, Keveházi Gábor és Hágai Katalin pedig ezentúl a Művészeti Tanács külső tagjaként segíti az egyetem munkáját.

Hírek

A 2018-as tokiói premier után Magyarországon is bemutatkozik Batarita Lüktetésed című szólója, amelyet április 6-án nézhetnek meg az érdeklődők a budapesti Nemzeti Táncszínházban.

Hírek

A hazai alkotók mellett öt ország táncosainak részvételével tartják meg a Miskolci Nemzeti Színházban a 3. Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált április 24. és 27. között - mondta Kozma Attila, a Miskolci Balett és a fesztivál művészeti vezetője sajtótájékoztatón, szerdán.

Hírek

Ma kezdődik a Connector Táncfesztivál Veszprémben, a kétnapos rendezvényen tizennégy táncstílusban mintegy 2500 táncos lép fel a Veszprém Arénában.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ A világegyetem elmélet nélkül működik."
Teleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ