Hírek

Áder János köztársasági elnök péntek este felavatta a Nemzeti Táncszínház új épületét a fővárosi Millenáris parkban a Budapest Táncfesztivál nyitógálája keretében.

Hírek

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

Hírek

Február 5-én lesz ötvenéves Juronics Tamás Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Már 200 páros nevezett a jövő hétvégén Budapesten tartandó táncsport magyar bajnokságra és a Hungarian Dance Open nemzetközi versenyre - mondta Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hírek

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el Róna Viktor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Huszonkét koreográfiát láthat a közönség a szerdán kezdődő 20. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat újabb alkotásaik bemutatására bátorítsa.

Hírek

Fennállása hetvenedik évfordulóját ünnepli jövőre az Alba Regia Táncegyüttes, ezért az egész évadot felölelő programsorozatot tartanak a jubileum jegyében.

Hírek

Tizenhat helyszínen lép fel az orosz Beriozka Állami Akadémiai Táncművészeti Együttes magyarországi turnéja keretében november 17. és december 5. között.

Hírek

November 17-én, szombaton rendezik meg a XVI. Országos Táncjáték Fesztivált Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében. A fesztiválon a klasszikus balettől a kortárs táncig láthatók előadások.

Hírek

Liszt-mozaikok címmel mutatja be tánckoncertjét a Magyar Állami Népi Együttes szerdán a budapesti Müpában - hangzott el az M5 kulturális csatornán szerdán este.

Hírek

Eseménydús évadot kezd a Szegedi Kortárs Balett, a társulat első bemutatóját, Enrico Morelli Orfeusz és Euridiké című koreográfiáját pénteken láthatja a közönség - közölte az együttes igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Világhírű koreográfusok magyarországi bemutatói is szerepelnek a Magyar Nemzeti Balett Triple Dance című új estjének egyfelvonásosai közt, amelyek péntektől vasárnapig láthatók a Müpa Fesztivál Színházában a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezésében.

Hírek

A kulturális apokalipszis utáni világba kalauzol a Duna Táncműhely és a Fugato Orchestra közös produkciója, a Rezonancia 451 - Az újjászületés, amely október 16-án debütál a Várkert Bazárban a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Hírek

Az új Nemzeti Táncszínház elkészülése mérföldkő a magyar táncművészet életében - hangsúlyozta a színház igazgatója, Ertl Péter az épület sajtóbejárásán, pénteken a fővárosi Millenáris parkban. Kiemelte: a legmodernebb színháztechnikával felszerelt táncszínházat úgy tervezték, hogy képes legyen kiszolgálni a jövő koreográfusait is.

Hírek

A mezőségi Visa falu tánchagyományait ismerhetik meg az érdeklődők február 9-én, szombaton a Hagyományok Házában.

Hírek

Két nagyszínpadi és öt kamara-előadással várják a közönséget a február 2. és 7. között megrendezendő Táncfarsangon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Hírek

Összesen 24 előadással és kilenc premierrel várja a közönséget február 15. és március 2. között a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

Hírek

A Budapest Táncfesztivál kezdeteként február 15-én ünnepélyesen átadják a Nemzeti Táncszínház új épületét a budai Millenáris Parkban - írta szombati számában a Magyar Hírlap.

Hírek

A Kecskemét City Balett és az Esszencia Zenekar közös, Szárnyalás című produkcióját mutatja be december 16-án a Várkert Bazárban, a helyszín adventi programsorozatának keretében.

Hírek

Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Magyar Táncművészek Szövetsége pénteken és szombaton a felújított Hagyományok Házában Budapesten.

Hírek

Tizennégy együttes lép színpadra a hétvégén a Szekszárdi Néptáncfesztiválon, amelyet először 50 éve, 1968-ban rendeztek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Hírek

A társulat alapítójára, Imre Zoltánra emlékeztek a táncművész-koreográfus születésének 75. évfordulóján a Szegedi Kortárs Balett tagjai csütörtökön a Tisza-parti városban.

Hírek

A magyarországi vidéki helyszínek közül elsőként Szegeden mutatják be fiatal koreográfusok a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával készült produkcióikat - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

Százhuszonöt éve, 1893. október 16-án született Nádasi Ferenc Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, az egyik legnagyobb magyar balettpedagógus. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Észak-amerikai turnéra indul októberben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve a Kárpát-medence legszebb táncait viszi el az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar közösségekhez.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ