Hírek

Elkészült a Pécsi Balett mintegy 3500 fotót, több száz önálló balettművet, több ezer előadást és 65 külföldi turnét dokumentáló online archívuma a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával - közölte a tánctársulat pénteken az MTI-vel.

Hírek

A kortárs táncművészet irányzataira összpontosít az idei nagyváradi Infinite Dance Fesztivál, amelyen a szakma elismert romániai és magyarországi együttesei lépnek fel október 22. és 28. között - közölték szerdán a szervezők.

Hírek

A Vágják az erdei utat című folklórelőadással nyitja új évadát a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes - hangzott el az M5 kulturális csatorna keddi híradójában.

Hírek

Negyvenedik évadát kezdi a Győri Balett társulata idén, az új szezonban két bemutatót tartanak, és további hat darab marad műsoron - közölte a társulat igazgatója csütörtökön az évadnyitó társulati ülésen Győrben.

Hírek

Tizenkét néptánccsoport és zenekar lép fel az immár 24. alkalommal megrendezendő Minden magyarok nemzetközi néptánc fesztiválja elnevezésű rendezvényen augusztus 16-a és 19-e között Gyulán - számoltak be a szervezők az esemény sajtótájékoztatóján hétfőn Gyulán.

Hírek

Indonéz, mexikói és baskír együttes is fellép a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet 23. alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron.

Hírek

Tizenhat tematikus tábor keretében mintegy ezer, a diaszpórából érkező diák vehet részt idén különböző programokon Magyarországon és az elcsatolt területeken - közölte Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Szövetség külhoni magyar diákok számára szervezett néptánctáborának megnyitóján, kedden.

Hírek

Hagyományőrző magyar táncok és vérpezsdítő flamenco várja a tánckedvelő közönséget július 13. és 20. között a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Hírek

Enrico Morelli olasz táncos és koreográfus egy mitológiai művet, Orfeusz és Euridiké szerelmét feldolgozó táncjátékát mutatja be június 27-én a Müpa Fesztivál Színházában a Szegedi Kortárs Balett.

Hírek

Hat külföldi együttes, mintegy kétszázötven vendég táncos részvételével rendeznek július 4-től nemzetközi néptáncfesztivált Szegeden.

Hírek

A Szimjon Hrzsanovszkij, Elizaveta Lihina orosz páros győzött tíztánc kategóriában a Szombathelyen rendezett 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyen, amely idén a WDSF világkupa-versenysorozatba tartozott.

Hírek

Huszonöt ország huszonöt párosa nevezett be a szombaton Szombathelyen zajló 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amely ebben az évben a WDSF tíztánc-világkupa versenye is lesz.

Hírek

Megújult arculattal várja az érdeklődőket május 28. és június 3. között a Tánc Fesztiválja Veszprémben, amelyen a táncelőadások mellett könyvbemutató és irodalmi estek is lesznek - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a fesztiváligazgató.

Hírek

Észak-Amerikai turnéra indul október 16-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából készült programmal lép színpadra a tengerentúlon.

Hírek

Bacsó Gabriella, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze nyerte el a Gaubier Alapítvány díját idén - tájékoztatta a társulat szerdán az MTI-t.

Hírek

A Duna Táncműhely, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Szegedi Kortárs Balett sikerprodukcióival, valamint fotókiállítással, tánctörténeti előadással és táncházzal várja az érdeklődőket szeptember 13. és 15. között a 16. Keszthelyi Táncpanoráma.

Hírek

A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ szervezésében rendezik meg szeptember 13. és 15. között a keszthelyi Táncpanorámát: a rendezvény keretében hat programmal várják a közönséget a Balaton fővárosában.

Hírek

Bozsik Yvette Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a kortárs magyar táncművészet egyik legizgalmasabb alakja augusztus 11-én volt ötvenéves. AZ MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Hivatalosan is megkezdte működését szerdán Székesfehérvár új kulturális intézménye, a Székesfehérvári Balett Színház.

Hírek

A résztvevő együttesek menettáncával szerdán elkezdődik a 28. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

Bemutatóval, az Orfeusz és Euridiké című mű premierjével zárja jubileumi, harmincadik évadját a Szegedi Kortárs Balett, Enrico Morelli koreográfiáját június 27-én a Művészetek Palotájában (Müpa) láthatja először a közönség.

Hírek

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált - tájékoztatta a szervező Győri Balett igazgatója az MTI-t.

Hírek

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Táncfesztivál Győrben - mondta el Kiss János, a Győri Balett igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hírek

A Pozsonyi Nemzeti Színház balett-társulata is fellép a magyar balettegyüttesek mellett június 14-én a Pas de Quatre esten a budapesti Erkel Színházban.

Hírek

Új művészeti vezetővel, Feledi János táncművész-koreográfussal folytatja munkáját szeptember 1-jétől a Közép-Európa Táncszínház.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ