Hírek

A Pozsonyi Nemzeti Színház balett-társulata is fellép a magyar balettegyüttesek mellett június 14-én a Pas de Quatre esten a budapesti Erkel Színházban.

Hírek

Új művészeti vezetővel, Feledi János táncművész-koreográfussal folytatja munkáját szeptember 1-jétől a Közép-Európa Táncszínház.

Hírek

Négy erdélyi városban mutatja be május 17. és 19. között a Táncmozaik című műsorát a Zalai Táncegyüttes - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én.

Hírek

Először tart közös táncestet a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes, amelyre május 14-én kerül sor a pécsi Kodály Központban.

Hírek

Ahogy az elmúlt két évben, várhatóan idén is Guinness-rekord felállítására kerül sor tömegsport szépkorúak kategóriában jövő vasárnap, Óbudán.

Hírek

Táncházakkal, népművészeti vásárral és gálaműsorokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a 37. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, amelynek fő helyszín ezúttal is a Papp László Budapest Sportaréna lesz.

Hírek

Szombaton kezdődik a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezésében a különböző korosztályokat megszólító fesztiválsorozat, márciusban ifjúsági és felnőtt, április 21-én junior, május 12-én pedig gyermekkategóriában az Erzsébetligeti Színházban Budapesten.

Hírek

Március 17-én lesz nyolcvanéves Orosz Adél Kossuth-díjas balett-táncosnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, mesterművésze. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Több mint kétezer táncos részvételével hetedik alkalommal rendezik meg a Connector Táncfesztivált március első hétvégéjén Veszprémben - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit február 19. és 21. között megrendezendő táncfarsangon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Hírek

Átadták a Magyar Táncművészeti Egyetem Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézetének új épületét csütörtökön Budapesten.

Hírek

Idén ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját a Timár Böske és Timár Sándor által alapított Csillagszeműek táncegyüttes.

Hírek

Huszonöt ország huszonöt párosa nevezett be a szombaton Szombathelyen zajló 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amely ebben az évben a WDSF tíztánc-világkupa versenye is lesz.

Hírek

Megújult arculattal várja az érdeklődőket május 28. és június 3. között a Tánc Fesztiválja Veszprémben, amelyen a táncelőadások mellett könyvbemutató és irodalmi estek is lesznek - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a fesztiváligazgató.

Hírek

Kilenc táncbemutatót és két különböző témájú konferenciát is kínál az érdeklődőknek májusban a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által életre hívott Imre Zoltán Program (IZP).

Hírek

Díjátadóval egybekötött gálaesttel ünnepli vasárnap a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége (MTSZ) a Müpa Fesztivál Színházában. A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház táncos villámcsődületet is szervezett a Müpa előtti téren.

Hírek

Budapestre érkezik a világhírű Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes, amely Kavalkád című darabját adja elő május 4-én a Várkert Bazárban.

Hírek

Hód Adrienn Szólók, valamint Góbi Rita Reptében című koreográfiája nyerte el a 2017-es év legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház.

Hírek

Huszadik alkalommal rendezik meg a Tánc Fesztiválját Veszprémben; május 28. és június 3. között 17 produkciót láthat a közönség a város öt pontján, kulturális intézményekben és köztereken egyaránt - közölte Krámer György koreográfus, a fesztivál igazgatója kedden az MTI-vel.

Hírek

Nagyon sok szép szakmai elismerést kaptam már a pályafutásom során, ám a Kossuth-díj az első, amelyről úgy érzem, hogy eddigi munkásságom megkoronázása - mondta el az MTI-nek Oláh Zoltán Harangozó Gyula-díjas balettművész, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa, a Magyar Táncművészeti Egyetem Klasszikus Balett Tanszékének adjunktusa, akit Kossuth-díjjal tüntettek ki a nemzeti ünnepen a Parlamentben.

Hírek

A korábbi két budapesti fellépést követően a fehérvári közönség előtt is bemutatkozik jövő csütörtökön a Székesfehérvári Balett Színház: az egy éve alakult társulat a Vörösmarty Színházban lép fel.

Hírek

A szervezők közleménye szerint a 34. alkalommal megrendezett verseny szabályzatába idén számos újítás került: megfelelő számú nevezés függvényében külön kategóriában versenyeznek majd az alapfokú művészetoktatási intézmények, rugalmasabb időbeosztásban mutatkozhatnak be a különböző kategóriák táncosai, továbbá idén a végzős gimnazisták is elindulhatnak szalagavató tánc kategóriában.

Hírek

Jeszenszky Endre koreográfusra, balettmesterre, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítójára emlékezve rendez koreográfiakészítő-versenyt február 24-én a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a budapesti Erzsébetligeti Színházban.

Hírek

Az Alonzo King LINES Ballet nevű San Franciscó-i kortársbalett-társulat lesz a sztárvendége az idei Budapest Táncfesztiválnak, amely február 20. és március 1. között várja az érdeklődőket a Müpában és a Pesti Vigadóban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ