Hírek

Nathaniel Hawthorne A skarlát betű és Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művéből készülő táncjátékokat visz színpadra a 2017-2018-as évadban a Győri Balett.

Hírek

Ma este mutatják be a sport és a tánc ötvözésével készült Fairplay - Sportóriások legendája című táncjátékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon - mondta Gyulai Júlia, az előadó Coincidance Táncszínház művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Hírek

Hét ország tizenegy együttese, köztük orosz, portugál és tajvani táncosok vesznek részt a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet augusztus 15. és 21. között rendeznek meg Nyíregyházán.

Hírek

A versenytáncosok között két magyar páros is döntőbe jutott a Wroclawban zajló Világjátékokon, amelyen a magyar küldöttség 6 arany-, 4 ezüst-, és 4 bronzéremmel zárt.

Hírek

A szegedi és a budapesti bemutatók után Szentpéterváron is sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdia című produkciójával - közölte Pataki András, a társulat igazgatója kedden az MTI-vel.

Hírek

Több száz táncos mutatkozik be és ad számot tudásáról a július 7-én kezdődő X. Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden.

Hírek

Grúz, nepáli és török együttes is fellép augusztus 13. és 17. között Székesfehérváron a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

Hírek

Sikeres évadot zárt a Szegedi Kortárs Balett, amely ősszel ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját - közölte Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

Hírek

Mintegy harminc előadást láthat a közönség a 13. Magyar Táncfesztiválon június 18. és 25. között Győrben, ahol a harmadik gyermektáncfesztivál mellett megrendezik az első online táncfesztivált is - hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön a megyeszékhelyen.

Hírek

Három Bartók-egyfelvonásost mutat be vasárnap a Magyar Nemzeti Balett A fából faragott királyfi című táncmű százéves évfordulója alkalmából a Magyar Állami Operaházban a MagyarFeszten.

Hírek

Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója kapta a Seregi-díjat. A magyar balett-történet korszakos alkotójának, Seregi László (1929-2012) emlékét őrző, 2013 óta átadott elismerésben évente egy olyan koreográfus részesülhet, aki egyéni stílust képviselve alkot maradandót a balett területén.

Hírek

Profi táncosok standard Európa-bajnokságának és latin Európa Kupájának ad otthont Debrecen - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a szervező Valcer Táncstúdió művészeti vezetője.

Hírek

Nemzetközi konferenciával, egész napos táncházzal és népzenei koncerttel ünnepli a 45 éves magyar táncházmozgalmat május 12-én és 13-án a Hagyományok Háza, amely hatodik alkalommal szervezi meg a Táncház napját Budapesten.

Hírek

A professzionális táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását támogatja pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 42 millió forinttal.

Hírek

Törökországból, Szerbiából, Montenegróból és Horvátországból is érkeznek fellépők a XXIII. Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljára, amelyet augusztus 17. és 20. között rendeznek meg Gyulán.

Hírek

Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett - közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

Hírek

A Béjart Ballet Lausanne lép fel pénteken az ifjúságról és reményről szóló Balett az életért (Ballet for Life) című produkciójával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hírek

Sikeres évadot zárt a Győri Balett, amely jelenleg a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) július 23-i nyitóünnepségére készül - mondta a szerdán tartott évadzáró társulati ülést követően Kiss János, a balett igazgatója az MTI-nek.

Hírek

Idén is belekóstolhat a közönség a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, valamint Hollywood kedvencét, a szteppet is kipróbálhatják az érdeklődők a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 20. és 31. között a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Hírek

Az újjászületés évadát hirdette meg a 2017/2018-as idényre a Pécsi Balett, amely január 1-jén önállósult a Pécsi Nemzeti Színháztól (PNSZ).

Hírek

Az Andrea Silvestri és Váradi Martina alkotta magyar páros győzött nagy fölénnyel szombaton este a Savaria Nemzetközi Táncversenyen Szombathelyen, megelőzve a dobogó második helyét megszerző orosz és a harmadik helyen végzett olasz táncospárt.

Hírek

Huszonnyolc ország legjobb párosa nevezett a Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amelyet ötvenkettedik alkalommal rendeznek meg a hétvégén Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban - közölték az MTI-vel a szervezők kedden.

Hírek

Nyári népművészeti táborok - A Táncház Egyesület honlapján mobil eszközökön is szabadon elérhető a 2017-es nyári évad népzenei, néptánc- és tárgyalkotó táborainak listája

Hírek

Országos néptáncfesztivált tartanak május 26-tól 28-ig Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANKK) és a Tisza Táncegyüttes szervezésében. A versenyprogramban tizenhárom táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa mutathatja meg koreográfiáját.

Hírek

Horváth Csaba V. Vonósnégyes és Hód Adrienn Grace című koreográfiája nyerte el a 2016-os év legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház kedden az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Még a trónszéken is kifényesedik a nadrág."
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ