Hírek

Magyar és külföldi előadók rövid koreográfiáinak premierjeivel várja az érdeklődőket szerdától vasárnapig a 2017-es SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál.

Hírek

A Magyar Nemzeti Balett december 1. és 30. között - a főpróbával együtt - minden eddiginél több, 27 előadást tűzött műsorra A diótörőből, a darab mégis teltházzal megy a Magyar Állami Operaházban.

Hírek

Hat előadással bővül a Nemzeti Táncszínház repertoárja az év elején, a műsorba egyebek között a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Művészegyüttes és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új előadása is bekerül.

Hírek

Az ország legjobb versenytáncosai érkeznek a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol a hétvégén négy rangos táncversenyt rendeznek - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke.

Hírek

Kortárstánc fesztivált tartanak a bécsi Collegium Hungaricumban csütörtökön, a rendezvényen a Győri Balett és a Pécsi Balett művészei lépnek fel.

Hírek

Új koreográfiákat, eddig kevésbé ismert tájegységek táncait is bemutatják a szombaton rendezendő Szekszárdi Néptáncfesztiválon fellépő együttesek.

Hírek

Jövő év januárjában indul a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének építése a Millenáris parkban; a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda tervei szerint megvalósuló beruházás 2018 februárjára készül el.

Hírek

Az Ifjú Szivek Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Cipolla Collectiva premierjeivel és budapesti bemutatóival várja az érdeklődőket novemberben a Nemzeti Táncszínház.

Hírek

Hetvenéves a szolnoki Tisza Táncegyüttes, a jubileum alkalmából egy október 15-én kezdődő és jövő év februárig tartó programsorozattal készülnek - közölte az együttes művészeti vezetője szerdán az MTI-vel, hozzátéve: a rendezvények között fotókiállítás, rendhagyó beszélgetés, valamint nagyszabású gálaműsor is szerepel.

Hírek

Hat premierrel készül az októberre a Nemzeti Táncszínház, amely új szlogenjével - Bepörgetjük! - igyekszik táncba hívni a közönség tagjait, akiket főváros szerte nyolc alternatív játszóhelyén vár különleges programokkal.

Hírek

A Szegedi Kortárs Balett és Sághy Alexandra egy-egy kortárstánc-előadásának premierjével, valamint a Jászok című történelmi dal- és táncjáték, továbbá a Drakula utolsó tánca című produkciók budapesti bemutatóival várja szeptemberben a nézőket a Nemzeti Táncszínház.

Hírek

Az újragondolt Rómeó és Júliát, a felújított Vaskakas című darabot és a Diótörőt mutatja be a Győri Balett társulata a 2016/2017-es évadban a megyeszékhelyen, emellett többször lépnek fel külföldön és más hazai városokban is - mondta a társulat vezetője az évadnyitó társulati ülést követően szerdán az MTI-nek.

Hírek

A riói Magyar Házban lép fel a Győri Balett augusztus 19-én este, népszerűsítve a magyar kultúrát, a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot - jelentette be a társulat vezetője hétfőn sajtótájékoztatón, Győrben.

Hírek

A Bozsik Yvette Társulat Pinokkió című darabjával, a Duna Művészegyüttes Mementó című produkciójával, a februári Budapest Táncfesztivál keretében pedig skót, holland és spanyol vendégegyüttesek bemutatóival várja többek közt a közönséget a Nemzeti Táncszínház Budapest számos helyszínén.

Hírek

Nagyobb fokú művészeti és gazdasági autonómiát, erősebb magyarországi és nemzetközi jelenlétet remél az önálló működéstől a Pécsi Balett - mondta el Vincze Balázs, a társulat vezetője és Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész, az együttes alapító tagja az MTI-nek.

Hírek

A jövőben önálló intézmény lesz a jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) tagozataként működő Pécsi Balett - az erről szóló elterjesztést csütörtökön fogadta el a baranyai megyeszékhely közgyűlése.

Hírek

Hét előadásból álló táncfesztivált rendeznek ötödik alkalommal a Bethlen Téri Színházban a hetedik kerületben. A szombaton kezdődő, hétnapos Sissi Őszi Tánchét idén ismét a vidéki - soproni, dunaújvárosi, miskolci, pécsi táncműhelyeket állítja a fókuszba - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hírek

Premierekkel és budapesti bemutatóval zárja az évet a Nemzeti Táncszínház, amelynek decemberi kínálatában japán-koreai-magyar nemzetközi táncest, a zene, a tánc, a költészet, a színház és a bábművészet eszközeit ötvöző produkció, indiai szerelmi történet és Shakespeare-adaptáció is szerepel.

Hírek

Balettművészi helyett táncművészeti életjáradékot vezetne be az a Balog Zoltán és Lázár János jegyezte törvényjavaslat, amely kibővítené az életjáradékra jogosultak körét 2017 január elsejétől.

Hírek

A Győri Balett a világhírű moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáival állítja színpadra az idei karácsonyi szezonban Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt: a balett, a cirkuszművészet és a show elemeit ötvöző, látványos vetítéstechnikával kiegészített táncjátékot három vidéki nagyváros arénáiba viszi el a társulat.

Hírek

A Nemzeti Táncszínház 608 millió forintot kap színpadtechnikai, illetve fény- és hangtechnikai eszközeinek korszerűsítésre, a Millenáris Nonprofit Kft. pedig 76 millió forint támogatásban részesül a szükségessé vált felújítási munkálatok elvégzésére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

Hírek

A Zeneszüret Fesztivál művészeinek fanfármuzsikájával és Ficzek Ferenc animációs és fotókiállításának megnyitójával kedden kezdetét vette a 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amely hétfőig tizenöt produkcióval és négy táncházi rendezvénnyel várja a közönséget.

Hírek

Csajkovszkij utolsó színpadi művét, a Diótörőt mutatja be december 10-én a Győri Balett a több mint ötezer ember befogadására alkalmas Audi Arénában, a darabbal Debrecenben és Veszprémben is szerepelnek karácsony előtt - tájékoztatta a Győri Balett igazgatója pénteken az MTI-t.

Hírek

Négy új darabot tervez a 2016-2017-es évadra a Szegedi Kortárs Balett, a társulat szeptemberben Kanadában, októberben Bulgáriában turnézik.

Hírek

Tizedik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, amelyre szeptember 27. és október 3. között tizenöt produkcióval és négy táncházi rendezvénnyel várják a közönséget.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ