Hírek

Cannes-ban, az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs táncfesztiválon mutatja be Solus Amor című produkcióját a Recirquel.

Hírek

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei a Harangozó-díjas Czebe Tünde és Vincze Balázs koreográfiájával, Uhrik Dóra rendezésében november 18-án a baranyai vármegyeszékhelyen.

Hírek

Pécs német testvérvárosában, Fellbachban lép fel a Pécsi Balett Rómeó és Júlia című előadásával, amelyet a múlt héten telt ház előtt játszott a Nemzeti Táncszínházban - közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

November 21. és 24. között rendezi meg első önálló nemzetközi balettversenyét, a Budapest Ballet Grand Prix-t (BBGP) a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE). A hazai balett- és táncművészet népszerűsítésére létrehozott eseménynek az egyetem mellett a Nemzeti Táncszínház és a Müpa ad otthont.

Hírek

November 1-jén online közvetítéssel, 4-én kulisszajárással készül a balett világnapjára a Magyar Nemzeti Balett - közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel.

Hírek

Bemutatókkal, táncoktatással, koncertekkel és bállal is várják az érdeklődőket szeptember 30-án a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a pécsi tangófesztivált.

Hírek

Végvárak, vitézek címmel mutatja be új darabját a Magyar Nemzeti Táncegyüttes; A koppányi aga testamentuma című regény nyomán készült előadás október 14-én és 15-én Budapesten a Müpában, a Liszt Ünnep keretében látható.

Hírek

Idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Bozsik Yvette Társulat: a jubileum alkalmából szeptember 16-18. között háromnapos minifesztivált szerveznek a Nemzeti Táncszínházban, melynek részeként négy előadást láthat a közönség.

Hírek

Több mint ötszáz néptáncos és népzenész lép fel hat nap alatt az Interetno fesztiválon, amelyet augusztus 21. és 26. között szerveznek meg Szabadkán - tájékoztattak a szervezők hétfőn.

Hírek

Szeptember 7. és 10. között rendezi meg a 21. keszthelyi Táncpanorámát a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház. A fesztiválon három Kossuth-díjas alkotó grandiózus előadása látható.

Hírek

Két új produkciót, a Petőfi Sándorról szóló Lánglelkű című táncszvitet és a Csajkovszkij zenéjére készülő Fekete hattyú című táncjátékot mutatja be a 2023/24-es évadban a Szegedi Kortárs Balett - tájékoztatta a társulat vasárnap az MTI-t.

Hírek

Meghosszabbított évaddal várja a közönséget a Nemzeti Táncszínház, ahol július 5-től 14-ig többek között flamenco, tangó, kortárs és néptánc előadások láthatók. A produkciók előtt, a színház teraszán az aznap fellépő együttesek ízelítőt adnak az esti darabból.

Hírek

Május 26. és 28. között rendezik meg a 26. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált, amelyen nyolcszáz táncos lép fel - közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala a város honlapján.

Hírek

Éljen Petőfi! címmel látható táncszínjáték a költő életéről szerdán és csütörtökön a Müpa Fesztivál Színházában a Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából rendezett emlékévben.

Hírek

Rejtő Jenő A szőke ciklon című művének színpadi adaptációját mutatja be a Viharsarok Táncszínház november 20-án a Békéscsabai Jókai Színházban.

Hírek

Többállomásos magyarországi turnéja során, Budapesten elsőként mutatta be az idén 200 éve született Madách Imre műve nyomán készült Tragédia című táncszínházi produkcióját az erdélyi Háromszék Táncegyüttes pénteken, a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Hírek

Jubileumi gálaesten ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját az 1983-ban Pomázon megalakult és azóta aktívan működő Opanke Szerb Hagyományőrző Táncegyüttes szombaton, a RaM-Art Színházban.

Hírek

Fekete István A koppányi aga testamentuma című regénye ihlette Végvárak, vitézek című táncszínjáték ősbemutatóját láthatja a közönség szombaton a Müpa Fesztivál Színházban. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában a történelem és a mai kor egy "színház a színházban" előadásban elevenedik meg.

Hírek

Ünnepi évadját kezdi a Szegedi Kortárs Balett, Juronics Tamás művészeti vezető és Echéry-Pataki András igazgató három évtizede vezetik közösen a társulatot, a 2023/24-es szezonban ezért közönségtalálkozók, fotókiállítások, ünnepi előadások és gyerekeknek szóló programok is várják a közönséget Szeged több helyszínén és Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Szeptember 9-én a Táncházak éjszakája programjaival indul az évad a Fonó Budai Zeneházban. Az intézményben ősszel számos évfordulót ünnepelnek különleges vendégekkel.

Hírek

Spanyolországi vendégjátékkal nyitja idei évadát a Szegedi Kortárs Balett, előbb Murciában, majd Mallorcán lépnek fel - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Hírek

Augusztus 4-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Fergeteges - Sissi legendája című táncprodukciót. Az előadáshoz kötődően a Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett, a tavaly megsérült táncművész felépülése érdekében.

Hírek

Öt ország hét együttesének művészei mutatkoznak be a 29. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amely csütörtökön kezdődik Szegeden - közölte Roboz István szervező az MTI-vel.

Hírek

Egy magyar és egy portugál balettnövendék nyerte a Hungarian Ballet Grand Prix nemzetközi balettversenyt, amely telt házas gálával ért véget Veszprémben - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Születésnapi gálát rendeznek az idén 70 éves Pongor Ildikó balettművész tiszteletére június 24-én a Magyar Állami Operaházban Budapesten.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ