Hírek
Életének 53. évében elhunyt Bakonyi Ernő Savanyú táncművész - tudatta családja vasárnap az MTI-vel. A magyarországi táncházmozgalom meghatározó személyiségét, az óbudai Veres Péter Gimnázium tanárát tánctanítás közben, pénteken érte a halál.
Hírek
Ismét Magyarországra látogat a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház, amelynek világszerte nagy sikert arató Georgian Storm című produkcióját április 20. és május 9. között nézhetik meg az érdeklődők több városban.
Hírek
Az emberi lét alapvető dolgaira, felvetéseire és kihívásaira keresi a választ Feledi János Physpacom című új produkciója, amely szerdán debütál a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.
Hírek
Új darabot készít a legendás koreográfus, Pina Bausch által alapított wuppertali táncszínház: ez lesz a társulat első új produkciója a világhírű alapító három évvel ezelőtti halála óta.
Hírek
Folklórkalendárium címmel új sorozatot indít a Honvéd Táncszínház és a Söndörgő Együttes. A tavaszi ünnepkör hagyományait körbejáró első rész a Táncoló tavasz címet kapta.
Hírek
Utoljára látható Az idők nyomában
Február 28-án 19.30-órakor látható utoljára - a Feledi János rendezte és koreografálta - az Idők nyomában című produkció a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás Az órák című, nagy sikerű mozifilm nyomán készült.
Hírek
A Pilobolus Táncszínház 2012 februárjában Budapestre érkezik, hogy Shadowland című műsorával elkápráztassa a magyar közönséget is. A Shadowland jelenleg Európa és az Egyesült Államok legsikeresebb, legdivatosabb és legtöbb jegyet eladó színpadi produkciója. A Shadowland 2010-ben meghódította Európát. Bécsben és Németország számos nagyvárosában pár nap alatt fogytak el a belépőjegyek.
Hírek
„Segíts egy tízessel” címmel indít jótékonysági akciót az UNICEF Magyarországgal közösen a Nemzeti Táncszínház. A február elsején induló kampányban 10 héten át gyűjtik az aprót a világ legrosszabb sorban lévő gyermekeinek megsegítésére.
Hírek
Január 28-ától újra színpadon a Nemzeti Balett egyik legszórakoztatóbb műsorszáma: A rosszul őrzött lány című balett. A színes, könnyed előadás arra is alkalmas, hogy a legfiatalabb korosztályt észrevétlenül vezessük be a balettművészet varázsába, hiszen a vidám történet látványvilágában is vonzza a gyerekszemeket.
Hírek
Meg akarja tartani a Trafó - Kortárs Művészetek Háza jelenlegi profilját Bozsik Yvette; a július 1-jén hivatalba lépő új ügyvezető igazgató azonban néhány területen nyitottabbá tenné a budapesti kulturális intézményt.
Hírek
Karl Saks észt koreográfus és táncos 2009 tavaszán szerzett diplomát a Tartui Egyetem Viljandi Kulturális Akadémia Táncművészeti Tanszékén, ahol jelenleg kortárs tánctechnika és improvizáció órákat tart. 2007-2008 között az angliai Chester Egyetemen tanult. Workshopokban vett részt Portugáliában, Izlandon, Németországban és Ausztriában. A táncművész január 23-án hétfőn 19.30-órától lép föl a Bethlen Téri Színházban.
Hírek
A Voks által feltett kérdések egyszerre nagyon aktuálisak, és történelmi korokon átívelőek: mit tehetünk, mit kell tennünk, ha addigi társadalmi életünk evidenciái, keretfeltételei egyszer csak megdőlnek? A kollektív döntés és egyéni felelősség témáját a Tünet Együttes új bemutatója interaktív technikai megoldás segítségével dolgozza fel, először február 2-án – a nézők közreműködésével.
Hírek
Január 15-től egy héten át a kortárs táncé és a magyar kortárs táncosoké a főszerep a Trafó nagytermében. Maday Tímea Kinga, Hámor József, Eléonore Valère-Lachky, Kun Attila, Badora Dance Company, keleti harcművészetek, aikido és kortárs tánctechnikák, táncpremier, táncórák demonstrációja… a kulcsszó a sokszínűség!
Hírek
A város hagyományaihoz hűen idén is látványos rendezvényekkel ünneplik meg április 29-én a tánc világnapját Szombathelyen.
Hírek
Tíz előadás és a táncművészethez kapcsolódó két fotókiállítás várja a kortárs táncművészet kedvelőit hat napon át - április 24. és 29. között - a Budapest Táncfesztiválon, amelyet a Compagnia EgriBiancoDanza olasz együttes nyit meg.
Hírek
A tánc és a film találkozásából megszületett magyar alkotásokat ismerheti meg a közönség a III. Budapesti Független Táncfilmszemlén, amelyet csütörtökön és pénteken rendeznek meg a Tabán moziban.
Hírek
Világbajnokságra készül a nyíregyházi Everdance Táncszínház húsz tagja; a vb-t július 6. és 11. között a kanadai Montrealban rendezik meg.
Hírek
Hazai és határon túli break-, illetve streettáncosok veszik birtokba szombaton az It's Rite Break vs. Street Dance Battle rendezvénynek otthont adó Pecsa Music Hallt, ahol az egésznapos rendezvényt különleges lemezbemutatóval fűszerezett hatalmas hip-hop buli zárja.
Hírek
Voks – a többség dönti el, mi történjen a színpadon
Költői tánc vagy második világháborús történelmi archívum? Ezúttal a nézők választják ki, mit szeretnének látni-hallani. A választás anonim, csak egy gombnyomás, és a távirányító mindenkinél ott van. A Tünet Együttes legújabb kísérlete jól modellezi azt a világot, a mai Magyarország társadalmát, amelyben élünk – kiélezve a kollektív döntéshozatal és az egyéni felelősség témájára.
Hírek
Minden évadban van egy-egy olyan előadás, amivel kapcsolatban azt érezzük: na ez, ez pontosan olyan mint a Trafó maga! Szabó Györgyöt, a Trafó igazgatóját idézve ezek a produkciók a „mi fura kis kedvenceink” - különleges darabok; amelyek könnyedén átlépik a megszokott műfaji határokat, amelyeket lehetetlen skatulyákba gyömöszölni, amelyek új nézőpontot kínálnak, elgondolkodtatnak és sok szempontból roppant aktuálisak… A konceptuális francia kortárs művészet provokatőr csillaga Jérome Bel és a zseniális thai táncos Pichet Klunchun előadása pont ilyen.
Hírek
DV8 újra a Trafó színpadán
Szólásszabadság, cenzúra, vallás. Aktuális témák mostanában. Mi pedig sokféle eszközzel próbáljuk kifejezni a gondolatainkat, a véleményünket erről. Most meg fogjuk próbálni egy szokatlan formában: a legendás DV8 társulat verbatim tánc-színházi produkciójával. Az előadás megtekinthető február 22-24-ig a Trafó színpadán.
Hírek
A 200% tánc névvel fémjelzett sorozatában a Trafónak 2008 óta programról-programra világhírű koreográfusok táncelőadásait hozzák el: olyan darabokat, amelyekben a tiszta tánc szépsége dominál – a tökéletes kompozíció, a kidolgozott látvány, a mozdulatok dinamikája, a zene atmoszférateremtő ereje, az érthető, átgondolt forma.
Hírek
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága hétfőn.
Hírek
Catherine Gallagher’s Irish Dance Experience hivatásos ír sztepp társulat, próbatáncot hirdet, 2012. 01.27-én és 30-án 12 órától az Opera Tánccentrumban (Bp. VI. Hajós u. 1. az Operaházzal szemben).
Hírek
Párizsi fellépésre készül a Magyar Nemzeti Balett két művésze. Popova Aleszja első magántáncosnő és Bakó Máté első magántáncos a Théâtre Champs-Élysées sztárgáláján képviseli a Magyar Nemzeti Balettet január 13-ától 16-áig.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Aki keveset gondolkodik, sokat téved."
Leonardo Da Vinci
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ