Hírek
A Gödör Klub 2011-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható performance előadásokat június 25-én és 26-án lehet látni az Erzsébet téri Gödör klubban.
Hírek
Június 25-én ér véget a budapesti dalszínház 2010/2011-es szezonja. Az Operaház igazi balettparádéval köszönti a nyarat és búcsúztatja az évadot: a műsorkínálatban három különféle stílusú sikerdarab a Magyar Nemzeti Balett előadásában. A szezon utolsó havában tizennégy előadással várja a közönséget az Operaház balett társulata.
Hírek
Az ExperiDance Tánctársulat a Nemzeti Színházzal közös produkcióban 2003-ban állította színpadra Ludas Matyi, a magyar mesehős történetét, áthelyezve azt a jelenkorba egy eddig nem látott, a műfaji kategóriához és az oly népszerű ExperiDance stílushoz méltó változatban. A Revans című két részes táncművet azóta is nagy sikerrel játsszák szerte az országban. Május 24-én este egy különleges előadásra kerül sor a RaM Colosseumban, mivel Törőcsik Mari ismét Ludas Matyi édesanyjaként látható majd a színpadon.
Hírek
Két kamion áll az út szélén. Árut cserélnek: három fiatal nőt. Egy nagyszabású terv készül, ha sikerül, másnapra minden megváltozik. A leleplezés kulcsa a fiú, akit eddig elrejtettek a világ szeme elől. Nem hibázhatnak, ezért a raktér falai között új törvények születnek. Aki nem engedelmeskedik, nem térhet haza.
Hírek
Május 13-14-én Rumble – Maszkulin monológok címmel mutatja be a Duda Éva Társulat legújabb darabját a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Ezzel az előadással zárul a tavaszi 200% tánc sorozat a Trafóban, amelynek keretében az elmúlt hetekben világhírű koreográfusok munkáit láthatta a magyar közönség. Zárásként – a 200% tánc sorozat történetében első alkalommal – hazai produkció kap helyet a programban a Lábán Rudolf-díjas Duda Éva társulatának előadásában.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház (KET) öt napos fesztivált szervez, ahol minden este más-más produkcióval mutatkozik be az aktuális társulat. Három koprodukció és a KET két saját előadása alkotja a programot. Duda Évát, Gergye Krisztiánt és Hámor Józsefet több dolog is összekapcsolja: mindhárman Harangozó-díjjal elismert koreográfusok lettek, s mára mindhárman saját csapatukkal, önálló formációkkal hozzák létre bemutatóik többségét, s mindannyian meghívást kaptak a KET Fesztre.
Hírek
Tavaly ősszel a Művészetek Palotája és a Hagyományok Háza közös produkciójaként nagy sikerrel mutatta be a Magyar Állami Népi Együttes világhírű koreográfiája, a Naplegenda folytatását. Az Álomidőt tavasszal is többször műsorára tűzte a Müpa, a szezonban utoljára május 4-én látható a Fesztivál Színházban.
Hírek
1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács alkotta meg a Tánc Világnapját. Azóta április 29-e a tánc ünnepe a világon. A dátummal egyben Jean-Georges Noverre (1727-1810), a modern balett megalapítójának születésnapjára emlékezünk. A 2010-es nagysikerű, több mint ötszáz nézőt vonzó Tánc Világnapi rendezvény után idén is megrendezésre kerül a Tánc Világnapi Maraton a MERLiN Színházban április 29-én.
Hírek
Április 29-e a Tánc Világnapja, melyet 1983 óta minden évben Jean Georges Noverre születésnapján tartanak. A táncművészet legnagyobb ünnepét világszerte táncelőadásokkal ünneplik, az egri Gárdonyi Géza Színház április 27-én este 7 órától a Szegedi Kortárs Balett: Testek filozófiája című előadásával, valamint április 28-án este 7 órától Feledi János: Idők folyamán című koreográfiájával ünnepel.
Hírek
Az idei Egri Tavaszi Fesztiválra készült Tiszta Tánc című három részes bemutatóból Gustavo Ramirez Sansano Töredék című koreográfiája kapott meghívást a Budapesti Táncfesztiválra.
Hírek
Ismét 200% tánc a Trafóban! Április 14-től egy hónapon át négy, a tiszta tánc műfaját bemutató kortárs táncprodukciót láthat a közönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
Hírek
Nem tartja jogszerűnek elmozdítását Barta Dóra, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának nemrég leváltott vezetője; a táncművész-koreográfus keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: munkajogi pert indít a teátrum ellen, bár Egerben maradna táncosaival.
Hírek
Április 1-jén 20-órakor lesz a bemutatója a Műhely Alapítvány és a FÜGE produkciójában a Forget it című francia-magyar-olasz-román táncszínházi koprodukciós előadásnak a MU Színházban.
Hírek
Soha nem látott műfaj, soha nem látott szenzáció! A fogyatékkal élő táncosok világszerte népszerű együttesének „csoda-balettje” először látható Magyarországon, Budapesten csak egy alkalommal, június 10-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Hírek
Különleges produkciókkal, klasszikus és formabontó szteppszámokkal várja a sztepptáncért rajongókat szombaton a 6. Országos Sztepptánc Fesztivál a Budapest Bábszínházban.
Hírek
Magyarországon a „kaukázusi vihar”! Közép-európai turnéjának második állomásaként június 16-án, 17-én és 18-án a RaM Colosseumban lép fel a Kaukázusi Nemzeti Táncszínház.
Hírek
Haláltánc-variációk címmel lesz a Pécsi Balett bemutatója május 17-én 19-órakor a Nemzeti Táncszínházban. Az est első fele a bemutató, Gaál Mariann munkája, a második részben Leo Mujic koreográfiája látható.
Hírek
A The Irish Dance Experience, Magyarország független ír sztepp tánc társulata a 2011/2012-es évadban 4 női és 4 férfi táncművésszel bővíti társulatát, s ez alkalomból próbatáncot hirdet.
Hírek
Frenák Pál legújabb, k.Rrush című darabjában a rohanás dinamikáját és az ütközés drámai pillanatait ötvözi, filmes emlékképekkel kiegészítve. A k.Rush alapja a koreográfus azon szándéka, hogy a filmtörténetből inspirálódva egyfajta film-koreográfiát hozzon létre. Az előadás május 18-20-ig látható a Trafó színpadán.
Hírek
A Tünet Együttes Alibi című zenés-táncos kihallgatása kapcsán, amely május 17-én az évadban utoljára kerül színpadra a Katona József Színház Kamrájában, 1 perces mobilfilm pályázatot hirdet. A téma: „alibi”.
Hírek
Pina Bausch legendás koreográfus két ritkán látható előadásából láthat részleteket a közönség csütörtökön, a tánc világnapja előestéjén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben (OSZMI).
Hírek
Mi az, amikor a matematika és a tánc találkozik? Logikus, ez a Véletlen. A tudományos ismeretterjesztő táncjátékban két világ kerül egymás mellé a táncszínpadon, a tudományé és a táncé. A produkció érdekessége, hogy két igazi tudós, Mérő László és Vancsó Ödön is szerepel benne.
Hírek
Futurista látványvilág, az emberi test képességeinek határait súroló virtuozitás, tíz emberfeletti teljesítményt nyújtó táncos, Ben Frost elektronikus zenemágiája és Lucy Carter fény-alkímizmusa. Hagyjuk magunkat lenyűgözni!
Hírek
A Nemzeti Táncszínház meghívására Budapesten vendégszerepel a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata. La Fontaine: Állatmesék című táncjátéka április 14-én 10.30 és 15 órától, valamint 17-én 10.30-tól látható.
Hírek
Frenák Pál legújabb darabjában hosszú idő után ismét a Nő alakja áll a középpontban. A Temesvári Nemzeti Színház színésznői és saját társulatának táncosai kifejezetten nőket érintő kérdéseket vetnek fel, melyek elsősorban a női integritáshoz és egyenjogúsághoz tartoznak.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ