Hírek
Merengők a Merlinben
Hosszú idő után, április 19-én 19-órától látható újra Budapesten a Merengők című előadás, mely a nőket veszi nagyító alá, Alfons Mucha hatására, a PR-Evolution Dance Company szemével.
Hírek
30 éves a Kincső Néptáncegyüttes
Az idő múlását úgy érzékeljük igazán, ha eseményekhez, évfordulókhoz kötjük. Az évfordulók, különösen, ha jó emlékű dolgokhoz kötődnek, a jövőbe tekintést is magukban hordozzák. 2011 a Kincső Együttes valamikori és jelenlegi tagjai számára kiemelkedő esztendőnek számít, mert ebben az évben ünneplik fennállásuk 30 éves évfordulóját. Jubileumi előadásuk március 27-én 17-órakor lesz Budapesten a Hagyományok Házában.
Hírek
A botrányos PROPAGANDA! ismét a Trafóban
Propaganda és Szabad Beszéd soha nem voltak jó barátok. De most valami igazán rossz dolog történt közöttük. Kihunyt egy szabad hang, a Tünet Együttes és a united sorry temetési szertartást rendeznek számára. Az előadók gyászbeszédeikben saját vágyaikat, politikai viszonyaikat fogalmazzák meg.
Hírek
Több mint öt napon át táncolt egyfolytában egy brit férfi, ami új világrekord. A 35 éves Steve Stevens korábban triatlonozott, így volt erőnléti "előképzettsége". A Guinness Világrekordok szabályai szerint óránként öt percet pihenhetett, ezalatt evett, ivott és intézte egyéb dolgait.
Hírek
Ezzel a címmel készül új egész estés koreográfiára az egri tánctagozat. Az együttes évről-évre új bemutatóval jelenik meg az Egri Tavaszi Fesztiválon. Idén a három részből álló Tiszta Tánc március 18-án és 22-én kerül a nézők elé.
Hírek
A Magyar Nemzeti Balett is csatlakozik az Operaház által meghirdetett jótékonysági összefogáshoz. A dalszínház március 5-én gálaestet rendez, melynek bevételét a belvíz- és árvízkárosultak javára fordítják.
Hírek
Jelentős eseménynek ígérkezik a február 18-i Revolution című táncbemutató a Trafóban nemcsak a hazai közönség számára, de a szakma számára is, hiszen egy ilyen együttműködés mindig számottevő tudással gyarapítja a résztvevőket. Nem utolsósorban pedig a nemzetközi hírű koreográfus, Nigel Charnock neve nagyban elősegíti majd az elkészült darab külföldi forgalmazását, ami a magyar színházművészet jó hírét viszi Európába.
Hírek
Mindazt, amit 2010 őszén két egymást követő alkalommal láthatott a közönség, 2011. február 13-án egy estén tűzi közös műsorára a South Bohemian Ballet és a Magyar Balett Színház a Fesztivál Színházban. A Cseh táncmozaik ezúttal négy táncmozaik-darabból áll össze egy teljes motívummá: a világ egyik legmeghatározóbb alakja, Jiří Kylián, valamint tanítványa, Václav Kuneš egy-egy koreográfiáját Egerházi Attila két alkotása egészíti ki.
Hírek
Február 5-én szombaton 19.30-kor láthatják a Presidance Company Transit – Határtalan Táncok című előadás felújított változatát a Stefánia Palotában. A premierhez képest már felújított, magyar néptánc és amerikai hip-hop elemekkel kiegészített előadás kerül színpadra.
Hírek
A Duda Éva Társulat évad elején indított „Stop” című akció - performansz sorozatának újabb állomása a Stop n Go. Improvizációkkal, és előadásonként változó kimenetelű jelenetekkel szőtt random táncreakciók kapcsolódása, majd váratlan „stoppolása”. Rövid etűdök, humorral átitatott történetek, melyeknek különös végkifejlete további sztorikat szül, hirtelen váltásokra késztetve a következő akció szereplőit. A produkciót legközelebb január 22-én láthatjuk a SÍN Kulturális Központban.
Hírek
A szerelmi vágy az emberi természet sajátja, hogy egyesülni hajtson, ami kettő volt, a szerelemben ismét "egy" legyen. Január 18-án 20-órától látható a PR-Evolution Dance Company 2ME című produkciója a Merlin Színházban.
Hírek
Elhunyt Farkas Jenő táncpedagógus, több tánciskola alapítója, aki tánctanárként számos rádió- és televízióműsorban, valamint filmen is dolgozott - tudatta a család kedden.
Hírek
Újra Egerben vendégszerepel a Közép-Európa Táncszínház. A társulat december 14-én este 7 órától a Carneval című koreográfiáját hozza a Gárdonyi Géza Színház színpadára.
Hírek
Visszavonta Barta Dórának, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetői megbízatását Blaskó Balázs, a teátrum új direktora.
Hírek
Március 24-én 19.30 órakor lesz a a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház 4Nő című produkciójának bemutatója a Nemzeti Táncszínház Refektóriumban. Az előadás alkotója ifj. Zsuráfszki Zoltán, akinek ez az első egész estés koreográfiája.
Hírek
Térinstalláció és táncelőadás preparált zongorára
Új bemutatóval indul az április az Artus Stúdióban. Ebben az évadban Goda Gábor egy új rendezése mellett a társulat két tagja, Debreczeni Márton és Virág Melinda kapott lehetőséget egy saját rendezésű darab megalkotására. Előadásuk premierje április 1-jén 20-órakor lesz.
Hírek
Távozott a Nagyszínház balettigazgatója
Lemondott tisztségéről Gennagyij Janyin, a moszkvai Nagyszínház balettigazgatója azt követően, hogy az interneten pornófelvételek jelentek meg, amelyeknek egyik szereplője - ahogyan finoman mondják - erősen hasonlít Janyinra.
Hírek
Napjaink popzenei dömpingje mellett a táncművészet szerelmesei is világszerte népszerű produkciók közül válogathatnak. A Lord Of The Dance elsöprő sikere után idén tavassazl egy másik neves, nemzetközileg is elismert társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group néhány éve már meghódította a magyar közönséget, a török társulat ezúttal a TRÓJA című előadásával március 8-án Budapesten lép fel.
Hírek
Február 15-én 20-órakor lesz a PR-Evolution Dance Company: Blue men című előadása a Merlin Színházban. Két előadás egy estén. A férfi lélek rejtelmei, és a női szépség, Gustav Klimt hatására, a PR-Evolution Dance Company szemével.
Hírek
A Magyar Táncművészek Szövetsége sok év után 2010-ben felélesztette egy régi hagyományát: megrendezte a Táncművészek Bálját. A nagy sikerű rendezvény eredményeként az idei Táncművészek Bálját február 18-án, pénteken tartják a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium jóváhagyásával szombaton Eldar Alievet nevezte ki a Magyar Nemzeti Balett megbízott művészeti igazgatójává. Keveházi Gábort, aki 2010-ben pályázattal nyerte el a posztot, pénteken felmentették.
Hírek
A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a belső világot, amelynek elfojtására folyamatosan „alibit” gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet. Az Alibi című produkció csütörtökön este látható a Kamrában.
Hírek
Frenák Pál legújabb darabjában a rohanás dinamikáját és az ütközés drámai pillanatait ötvözi, filmes emlékképekkel kiegészítve. A k.Rush alapja a koreográfus szándéka, hogy a filmtörténetből inspirálódva egyfajta film-koreográfiát hozzon létre. A Frenák Pál Társulat: k.Rush vol 2 - Road/Moving című produkcióját január 20-án csütörtökön 19-órától láthatjuk a Trafóban.
Hírek
A Tünet Együttes 2002-óta sikerrel futó előadása 2010 őszén generációt váltott, megújult szereposztással, fiatal táncosok tolmácsolásában került bemutatásra. A produkció érdekessége, hogy két igazi tudós, Mérő László és Vancsó Ödön is szerepel benne.
Hírek
Hogy hol voltam az elmúlt harminc évben? Igazolom magam. És téged is, hogy te majd engem igazolj. Ha tükröződöm, vagyok. Két ismétlőjel közé szorult hiányjel.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ